U MORU falsifikata i izmišljotina koje lansiraju montenegrini u svojoj antisrpskoj propagandi, na sceni je novi "biser" koji se ovih dana širi društvenim mrežama a vezan je za Njegošev "Gorski vijenac" i "otkriće" da je daleke 1927. godine ovo monumentalno delo Dušan Bogosavljević preveo sa crnogorskog na srpski jezik!

iz glave

13.08.2021. 11:44

Дукља је ватиканизован српски појам, ДивКолено, те су они МНЕгрини. Вук Минић ( али и други МНЕгрини) је рекао да је Његош геноцидан писац

Dragan

13.08.2021. 14:08

Jad i beda te otpad roda se niti uzimaju za relevantno nit treba dozvoliti da ovo ima bilo kakav odjek sem rugla i sprdnje sto jedino kao takvo i zasluzuje "strucno" mišljenje .... kvazi "strucnjaka " ... jednom rdja...vavjek rdja i otpad roda !

kekec

13.08.2021. 15:51

e, bre, a ispalo vam ono "DRUGO OKO " iz glavetine srpske! jeli ? odose vam,bre, oni divljajci iz vaseg "cirkusa" kakvi ste i vi, koji su udarili na dubrovnik! sram vas bilo! fuj! nikad vise sa srbima u drzavu! ovo ne smete da objavite, jel da?

Montenegro

15.08.2021. 12:49

Pa prvo to nije delo srpske kulture već Crnogorske. To mi lici na pitanje novinara u jednoj emisiji Crnogorske televizije istoričaru srpske provijenčije da li zna koje je nacionalnosti Njegos odnosno šta mu piše u pasošu. Srpski istoricar je samouvereno odgovorio pun sebe da je on Srbin. Voditelj mu je odgovorio da dobro pročita to u Njegosevom pasošu što je ovaj i učinio i istog momenta zalutao. Naime u Njegosevom pasošu u rubrici nacionalost piše Crnogorač, a u rubrici veroispovest piše sruske veroispovesti. Zna se da je u osamnaestom veku reč srbin ili srpski prvi put upotrebljena je do tada za prostore Evrope sinonim pravoslavlja bila Grčka. Znaci da je do tada govoreno Raci po Raskoj a Srbin je kao reč prvi put upotrebljena u osamnaestom veku jer se tada umesto Raške prvi put pomanje Srbija. Ko ne veruje neka proveri.