NOVA POZORIŠNA SCENA U KAPETAN MIŠINOM ZDANJU: Glumci Tihomir Stanić i Vladan Gajović otvaraju 3.jula Teatrijum

V.V.S.

01. 07. 2021. u 16:47

NAŠA osnovna ideja je bila, kolektivni napor za opšte dobro - ovako opisuje glumac Tihomir Stanić motiv da (ponovo) otvori letnju prostor u Kapetan Mišinom zdanju i nazove je Teatrijum. Na ovom kultnom mestu svoje prve glumačke radove izvodili su sedamdesetih mnogi poznati umetnici u čuvenom Rasovom pozorištu,a kasnije je njegovu misiju nastavio reditelj Petar Zec u Pozorištu "Dvorište", u kome je igrao Stanić u vreme svoje glumačke mladosti ("Venecijanke" i "Don Kihot") sa kolegom i nerazdvojnim prijateljem Vladanom Gajevićem.

НОВА ПОЗОРИШНА СЦЕНА У КАПЕТАН МИШИНОМ ЗДАЊУ: Глумци Тихомир Станић и Владан Гајовић отварају 3.јула Театријум

Teatrijum

Upravo njih dvojica vratiće se u ovo lepo zdanje Rektorata BU u Vasinoj ulici i otvoriti scenu za mnoge poznate umetnike,ali i mlade, početnike.

- Teatrijum će raditi od 3.jula do 31.avgusta. Naišli smo na nesebičnu pomoć u samom Rektoratu i SO Stari grad, pa smo osmislili i repertoar za tekuće leto - ističe popularni Stanić,koji je s Gajevićem igrao na istom mestu 1983.godine. - Ovo je naša "nulta sezona", dok ćemo za sledeću pripremiti nekoliko premijera. Postaviće se i tribine na sve četiri strane,a za sada će gledalište moći da primi oko dve stotine posetilaca.

Prve večeri, 3.jula, Stanić će "podići zavesu" sopstvenim dramskim tumačenjem Andrićeve "Na Drini ćuprije" ,dok se za 13.jul priprema premijera: "Don Žuan" kojeg po tekstu Vide Davidović (i Molijerovim motivima) režiraju Stanić i Marko Misirača,a igraju Stefan Radonjić, Vladan Gajović, Nevena Ilić, Isidora Građanin i drugi. Osobenost ovog "Don Žuana" je da se događa u savremeno doba i u Beogradu. Za kostime je bila zadužena Ana Mićković.

Predstavu će tokom leta izvesti desetak puta, a pozvane su i druge kolege koje imaju svoje alternativne trupe. Tako će deliti scenu sa Filipom Gajićem i njegovim Dorćolskim narodnim pozorištem, Vesnom Stanišić ("Balkan novi pokret"), Petrom Božovićem, Tanjom Kecman.

- Želeli bismo da Teatrijum otvori vrata i za smotru ispitnih predstava akademija umetnosti iz celog regiona. Inače, za svaku predstavu podelićemo dvadeset besplatnih ulaznica za studente (cena se kreće od 700 do 900 dinara),a povešćemo i akciju "Solidarna kuhinja" - otkriva Tihomir Stanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!