DRAGIČEVIĆEVA POČASNI GOST SMOTRE: Četvrti Ravno Selo film festival svečano će biti otvoren sutra koncertom filmske muzike

M. N. M.

30. 06. 2021. u 11:09

ČETVRTI Ravno Selo film festival svečano će biti otvoren sutra, koncertom filmske muzike na kom će glumce i pevače pratiti Novosadska filharmonija uz dirigenta Mikicu Jevtića i u direktnom prenosu na RTV Vojvodine.

ДРАГИЧЕВИЋЕВА ПОЧАСНИ ГОСТ СМОТРЕ: Четврти Равно Село филм фестивал свечано ће бити отворен сутра концертом филмске музике

Foto Promo

Nastupiće i prvakinja Beogradske opere Sanja Kerkez, glumice Danica Maksimović, Vanja Milačić i Srna Đenadić, kao i Ravnoselac Luka Maraš, a specijalni gost koncerta je američki glumac Adam Devenport koji se nedavno doselio u Srbiju, američkoj publici poznat po zapaženim nastupima u Karnegi holu i na Brodveju.

Nakon koncerta sledi projekcija ruskog filma Superdeep Arsenija Suhina sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi, koja će biti i gošća festivala te večeri.

Glumica Tamara Dragičević, ovogodišnje "lice u fokusu" Ravno Selo Međunarodnog festivala debitantskog filma, svečano će otvoriti festival i biti počasni gost prve večeri.

- Jednostavnost je savršenstvo koje se teško dostiže, reči su našeg nobelovca - rekla je Dragičevićeva. - Veliki gradovi nude velike mogućnosti i usput i velike zablude, često nas odvoje od te tako proste, životno iskrene i teško dostižne jednostavnosti. Nigde drugde tako iskreno nećete dobiti potvrdu svojih kvaliteta ili osudu svoje osrednjosti, kao što će to biti u malom mestu. Nigde drugde ljudi neće više ceniti dobro i manje obraćati pažnju na loše negoli u manjem mestu. Kultura je izvorno najbolje rađala tamo gde je imala najoštrije sudije, i baš zato je na ovakvim mestima iznedrila one koji za osrednjost ne znaju, koji su ili za to rođeni ili se time ne bave. Selo je bilo i ostaće izvor koji neiscrpno teče i rađa najbolje među nama, te stoga ovakvi festivali moraju ne samo biti prepoznati, već i sa pažnjom praćeni i podržani. Moj doprinos ovom festivalu ne držim samo kao čast, već i kao privilegiju.

Marko Čkonjević, umetnički direktor festivala rekao je da festival ostaje veran tradiciji da se otvara koncertom filmske muzike, i dodao:

- Celo ovogodišnje izdanje Festivala je način na koji ćemo dostojno obeležiti početak izgradnje novog Doma kulture u Ravnom Selu.

"JEDINI IZLAZ" ZA KRAJ

U GLAVNOM takmičarskom programu biće prikazani i domaći film "Lihvar" Nemanje Ćeranića, češki film "Smotaj i pali" sa našim Peđom Bjelcem u glavnoj ulozi, reditelja Adama Hobzika, mađarski film "Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme" rediteljke Lili Horvat i turski film "Potencijalni kandidat" reditelja Erdžana Kesala. Zatvaranje festivala 4. jula pratiće dodela nagrada u svim kategorijama uz projekciju filma "Jedini izlaz" Darka Nikolića sa Anđelkom Prpić u glavnoj ulozi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)