KVIN LATIFA KAO ŽENSKI DENZEL VOŠINGTON: Premijera akcione drame "Pravednik", od 22. juna, na kanalu Foks

N. D.

19. 06. 2021. u 10:47

U OVOGODIŠNjOJ akcionoj krimi-drami "Pravednik", obradi istoimenog hit filma sa Denzelom Vošingtonom u glavnoj ulozi i serije iz osamdesetih godina, nagrađivana glumica Kvin Latifa ("Taksi", "Čikago", "Lak za kosu") tumači Robin Makol, misterioznu agentkinju CIA.

КВИН ЛАТИФА КАО ЖЕНСКИ ДЕНЗЕЛ ВОШИНГТОН: Премијера акционе драме Праведник, од 22. јуна, на каналу Фокс

Foto Foks

Od 22. juna, premijerno svakog utorka, u 22.00, na Foks kanalu, ona će koristiti svoje znanje i umeće kako bi zaštitila nevine. Na prvi pogled, Robin deluje kao obična samohrana majka iz komšiluka koja je život podredila ćerki tinejdžerki Dalili (Laja Deleon Hejz). Međutim, kada se dogodi nepravda, ona postaje pravednik - borac za istinu, pomažući onima koji sami ne mogu da se izbore sa nevoljom koja ih je zadesila.

Na strani pravde je i Markus Dante (Tori Kitls), razvedeni otac dvojice sinova i pronicljivi detektiv iz Njujorka. Mada nerado pristaje da mu Robin pomaže u istragama, njih dvoje, ipak, pronalaze zajednički jezik u borbi za pravdu. Tu je i Melodi Mel Bajani (Lajza Lapira), nekadašnja vojna snajperistkinja i Makolina prijateljica iz službenih dana. Melodi je sada vlasnica kafića koji Robin koristi kao tajnu bazu.

Hari Kešegijan (Adam Goldberg) je haker starog kova i Melodin suprug, koji je proglašen "mrtvim" i tako dobio šansu za novi početak zahvaljujući njenoj prijateljici. On je, takođe, jedan od ljudi u službi Robin. Veliku pomoć u privatnom životu, ali pregršt korisnih saveta u poslu, glavna junakinja dobija od mudre tetke Viole (Lorejn Tusan), koja se iz Milvokija preselila kod Robin i njene ćerke. Jednu od značajnih uloga igra i Kris Not, čuveni gospodin Zverka iz serije "Seks i grad".

Njemu je poveren lik otkačenog, bivšeg direktora CIA i dobrog Robininog prijatelja, koji vodi privatnu kompaniju za obezbeđenje. On nastoji da pomogne prijateljici tako što posreduje između nje i ove tajne organizacije, trudeći se da ne ugrozi njene aktivnosti. Prva od ukupno 10 epizoda prve sezone "Pravednika" ostvarila je veliku gledanost u Americi, sa više od 20 miliona gledalaca. To je bio dovoljan razlog da serija bude odmah obnovljena za drugu sezonu.

Posle Keri Vošington ("Skandal") i Vajole Dejvis ("Kako se izvući sa ubistvom"), Kvin Latifa je treća afroamerička glumica koja je dobila glavnu žensku ulogu u seriji na nacionalnoj televiziji. To je, kako kaže, čini veoma ponosnom.

- Afroamerikanka u glavnoj ženskoj ulozi na filmu nije velika novost, ali jednom nedeljno u seriji u udarnom terminu na nacionalnom kanalu - velika je stvar. Nadam se da neću ostati usamljen slučaj i da će u budućnosti to biti praksa - poručila je Latifa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)