PROGRAM BEČKE OPERE ZA NAREDNU SEZONU: Planirano pet premijera i Operski bal

v.V.S.

08. 06. 2021. u 15:32

BEČKA opera je objavila repertoar za sezonu 2021/22.Aktuelna sezona se uskoro završava, a to je najbolje što može da se kaže za nju - izjavio je Bogdan Roščić, direktor Bečke opere,naglašavajući da su za narednu izabrali dela koja smatra "pravim dostignućima u istoriji opere".

ПРОГРАМ БЕЧКЕ ОПЕРЕ ЗА НАРЕДНУ СЕЗОНУ: Планирано пет премијера и Оперски бал

Bečka opera

U predstojećoj sezoni planirano je pet premijera u produkciji Bečke opere, kao i premijera u okviru gostovanja opere iz Monte Karla. Publika će priliku da vidi jednu dečiju operu i tri baletske premijere. Nove predstave Bečke opere u narednoj sezoni su "Seviljski berberin", "Don Đovani", "Vojcek", "Tristan i Izolda" i "Orfej". U okviru programa "Rosini manija" biće izvedeni "Turčin u Italiji", "Pepeljuga" i "Rosini gala". Tom prilikom, svoj debi u Bečkoj operi imaće mecosopran Ćećilija Bartoli.

- Kada je budžet u pitanju, polazimo od toga da će se Operski bal u 2022. godini održati. Bilo bi strašno da se još jednom otkaže - izjavio je Roščić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba