BUDUĆI da Matica srpska, kao institucija u kojoj se objavljuju važne publikacije iz normativistike srpskog jezika, nije blagovremeno bila konsultovana u vezi sa pitanjem pojedinih domena Zakona o rodnoj ravnopravnosti (u daljem tekstu: Zakon), kao što to nije učinjeno ni kada je reč o Odboru za standardizaciju srpskog jezika, a što smatramo ozbiljnom proceduralnom greškom koja se ubuduće ne bi smela dogoditi, ovaj dopis šaljemo sa zakašnjenjem.

Komentari (2)

Luta

06.06.2021. 15:45

Недопустиво је не консултовати стручњаке и доносити овакве законе. Које ли су школе завршиле министарке које су се највише залагале за овакав закон?

Aleks

25.06.2021. 13:19

Imam pravo da govorim srpski, kad već u ovoj državi šiptari mogu da govore šiptarski, cigani ciganski a bošnjanci bošnjanski. Ko će kontrolisati mađare, migrante i vlahe ? Bilo je i jugoslovena po nacionalnosti ( ? ). Oni su govorili verovatno komunističkim jezikom. A MARKSIZAM SE NAPROSTO MORA ZNATI ! Pitanje za prepametne EU fanatike : hoće li vranjanci početi da koriste više padeža od dva : gu i gi ( znam da kad se posvade nema ni ta dva padeža ). Hoće li u gramatiku srpskog jezika ući ove europske reči ?