PROJEKAT GALERIJE "IKS VITAMIN" I KOLEKCIONARA NENADA M. KOSTIĆA: "Javni hobi", drugi put

M.A.K.

28. 05. 2021. u 16:42

POČETKOM prošle godine, u beogradskoj Galeriji "Iks vitamin", uspešno je predstavljen deo kolekcije Nenad M. Kostić (profeosra hemije, koji je radni vek proveo na američkim univerzitetima): na izložbi "Javni hobi" prikazana su dela srpskih umetnika u usponu, a od subote se, postavkom srpske apstraktne umetnosti ta saradnja nastavlja.

ПРОЈЕКАТ ГАЛЕРИЈЕ ИКС ВИТАМИН И КОЛЕКЦИОНАРА НЕНАДА М. КОСТИЋА: Јавни хоби, други пут

Iks vitamin

Izložba nazvana u stilu holivudskih blokbastera "Javni hobi 2", čije će otvaranje biti celodnevno, od 13 do 21, uz Kostićevu kolekciju ugostiće nekoliko probranih eksponata iz tuđih zbirki i iz umetničkih ateljea.

Iz zbirke "javnog hobiste" Kostića, biće, između ostalih, izložena dela Lubarde, Gvozdenovića, Damjana, Bore Iljovskog, Olge Jevruć, Koste Bogdanovića, Bate Mihailović, Ota Loga, Branka Miljuša, Mire Brtke...

Prethodnu izložbu pratili su atraktivni dodatni programi- kamerni koncerti, nagrdne igre za posetioce, razgovori o umetnosti, a uz aktuelnu teku tri konkursa sa novčanim nagradama. Jedan se odnosi na esej sa osvrtom na razvoj apstraktne umetnosti u Srbiji, drugi na tekst o popularisanju umetnosti, a treći na strogu kritiku ove izložbe. Na konkursima i razgovorima povodom njih, mogu učestvovati svi, dok će radove ocenjivati stručnjaci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024