BIO ISPRED SVOG VREMENA: Predstavljena knjiga Dragane Bošković o Aleksandru Đorđeviću

V. V. S.

26. 05. 2021. u 13:00

NIJE bilo lako živeti u njegovoj senci, ali doživeo sam finu "osvetu" kada je došao u SAD i kad su govorili: "Aha, to je otac Predraga Đorđevića".

БИО ИСПРЕД СВОГ ВРЕМЕНА: Представљена књига Драгане Бошковић о Александру Ђорђевићу

Foto Privatna arhiva

Od njega sam naučio izreku "Uvek ispočetka". Pomogla mi je da stvorim svoju karijeru i oslobodim se senke - rekao je juče slikar Predrag Đorđević, o svom ocu Aleksandru, našem poznatom reditelju.

I baš tako, "Aleksandar Đorđević: Uvek ispočetka" zove se autobiografija i monografija koja je juče predstavljena u RTS Klubu Radio Beograda. Njen priređivač je teatrolog Dragana Bošković, a o radu sa poznatim stvaraocem ostavilo je traga u knjizi više od trideset glumaca, reditelja i kritičara.

Svetlana Bojković je igrala u Đorđevićevim dramama i serijama "Otpisani", "Porodično blago", "Srećni ljudi", "Bolji život"...

Foto Privatna arhiva

- Moja prva pojava bila je u drami "Jednog dana, moj Jamele". Uloga bez teksta, sa nekoliko krupnih planova... Bio je izuzetan reditelj, a poseban kvalitet mu je davalo pozorišno iskustvo. Mnogi su od njega učili zanat - rekla je Bojkovićeva

O Đorđeviću su govorili i  Zlata Numanagić, Dimitrije Vojnov i Marko Misirača.

- Očekujem da će se neki ozbiljni istraživači pozabaviti svakim segmentom rada Aleksandra Đorđevića. Bio je jedinstven, daleko ispred svog vremena. Imao je dobru volju da sve to s nama podeli - istakla je Dragana Bošković, koja je snimila i četrnaest sati njegovih sećanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili