NIKOLA POSTAJE GLAVNI OSUMNJIČENI: Treća sezona serije "Močvara" donosi promene koje niko nije očekivao

J. BANjANIN

27. 04. 2024. u 13:00

DETEKTIVSKA noar serija "Močvara" posle uspešne prve i ništa manje zapažene druge, dobiće i treću sezonu. Za razliku od prethodna dva, ovaj ciklus ima manje epizoda, te će poslednji deo popularne trilogije činiti osam delova.

НИКОЛА ПОСТАЈЕ ГЛАВНИ ОСУМЊИЧЕНИ: Трећа сезона серије Мочвара доноси промене које нико није очекивао

Foto Firefly productions

Režiju, kao i do sada, potpisuje Oleg Novković, dok je majstorsko pero ponovo u ruke uzela scenaristkinja, dramska spisateljica i pesnikinja Milena Marković. Posebna estetika, ali i beskomromisan i sirov scenario nešto je što izdvaja "Močvaru" u moru serija iz žanra krimi-drama nastalih poslednjih godina kod nas.

Mračna priča o potrazi za manijakalnim serijskim ubicom, koja je podigla mulj u urbanoj močvari Beograda i Novog Beograda, bez sumnje je ostavila snažan utisak na gledaoce. Okosnica prve sezone "Močvare" bila su ubistva tri žene, izvršena na izuzetno surov, ritualan način. Žrtve je povezivao slobodouman stil života i to što su majke sinova koji odbijaju da govore.

Rešavanja zločina poduhvatio se inspektor Nikola Krsmanović (Goran Bogdan), bivši ratnik i novobeogradski huligan, zajedno sa kolegama Bobanom (Stefan Trifunović) i Milkom (Jana Bjelica). Nikola se tokom istrage suočavao sa sopstvenom prošlošću, ali i sadašnjošću u kojoj je dominirala figura supruge Maje (Marta Bjelica).

Foto Mirko Tabašević

Jelisaveta Orašanin Teodosić

Druga sezona odvela nas je iz urbane močvare Beograda i Novog Beograda u Sentu, naizgled idilično vojvođansko naselje na obali reke, gde nekoliko porodica živi, vlada i odlučuje o životu i smrti. Inspektora Krsmanovića u Sentu dovodi ubistvo Elene (Sara Klimoska) kojoj je pokušao da pomogne.

Ona je brutalno ubijena nakon momačke večeri Srđana Karana (Marko Janketić), pevača u usponu, koji je trebalo da se oženi Lidijom Garčević (Lidija Kordić), ćerkom lokalnih moćnika Željka (Miloš Timotijević) i Marije (Sonja Kolačarić). Mladi inspektor Atila Varga (Robert Ožvar), nesrećno zaljubljen u Lidiju, vrši uviđaj i potom pomaže kolegi Nikoli, a vremenom obojica shvataju da su slični - izopštenici u potrazi za istinom. Kako su epizode odmicale, inspektor Nikola se menjao i postao spreman da prašta.

Posle kratkog izleta u Sentu, kako je ranije za "TV novosti" otkrio reditelj, radnja će se ponovo dešavati u Beogradu, a glavni junaci se vraćaju na prvobitno poprište događaja, na mesto prvog zločina. Zaplet nove sezone će svakako zaintrigirati publiku i prikovati je uz male ekrane jer donosi promene koje niko nije očekivao.

Foto V. Danilov

Peđa Marjanović

U nastavku, Nikola Krsmanović živi van Beograda u nedovršenoj kući, noću vozi taksi i ne pije već godinu dana. Njegova bivša supruga, Maja, udala se za uglednog čoveka, te sa Nikolinom ćerkom živi u lepoj kući u širem centru grada.

Nikola je napustio posao u policiji, i sada radi kao vozač i zaštitnik elitnih prostitutki. Tokom jednog incidenta bivši inspektor Krsmanović pretuče bankara, koji je napao jednu od njegovih štićenica, a nakon što je bankar pronađen mrtav, Nikola postaje glavni osumnjičeni.

Slučaj postaje veoma ličan za nekadašnjeg predstavnika zakona, Nikolu Krsmanovića, posebno što na razrešenju zločina rade njegove bivše kolege. Prateći policijske tragove, način funkcionisanja elitne prostitucije te krupnog kriminala, Nikola postepeno shvata da rešenje misterije leži u davnoj prošlosti.

Foto ATA Images

Danijela Vranješ

Iako ceo spisak glumačkih pojačanja u novoj sezoni još nije poznat, sigurno ćemo u nastavku "Močvare" videti glumca Peđu Marjanovića, koji je privukao pažnju javnosti ulogom Dragana Pažina u triler drami "Deca zla", a igra i u nadolazećoj seriji "Sablja" koja je nedavno osvojila nagradu u Kanu. Jelisavetu Orašanin Teodosić, koju je proslavila uloga Rokse iz "Vojne akademije", češće viđamo u pozorištu i trenutno igra u hit predstavi "Laž", ali gledaćemo je i u trećoj sezoni "Močvare". Ekipi popularne krimi-drame pridružila se i Danijela Vranješ koja igra, kako je opisala, jednu staru rokerku, gradsku curu, potpuno različitu od Ljubice iz "Zakopanih tajni", što je glumici baš uzbudljivo.

Nova sezona "Močvare", koja nastaje u produkciji kuća "Telekom Srbija" i Firefly productions, najverovatnije će se naći na malim ekranima na jesen ili do kraja ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava