VEZE POČIVAJU NA POŠTOVANJU: Ana Kendrik junakinja serije "LJubavni život", o glumačkoj karijeri, zamkama i iskušenjima partnerskih odnosa

NIKOLA DRAŽOVIĆ

23. 09. 2023. u 10:09

HOLIVUDSKA zvezda Ana Kendrik, nominovana za Oskar u kategoriji za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu "U vazduhu", ovenčanom sa čak šest nominacija za ovu prestižnu nagradu, glavna je glumica nove romantične komedije "Ljubavni život".

ВЕЗЕ ПОЧИВАЈУ НА ПОШТОВАЊУ: Ана Кендрик јунакиња серије Љубавни живот, о глумачкој каријери, замкама и искушењима партнерских односа

Foto Foks

U roli Darbi, u kojoj je na kanalu Foks lajf gledamo, sredom, u 22.00, prema mišljenju kritike Kendrikova je ostvarila jednu od najboljih uloga u karijeri. Ukratko, Ana je mlada milenijalka Darbi Karter, koja se iz dana u dan bezuspešno bori sa izazovima modernog sveta u potrazi za srodnom dušom. Kroz 10 epizoda prve sezone dobijamo 10 priča o "onom koji je pobegao".

Od sveže razvedenog šefa, preko simpatičnog mladića kog upozna na karaokama, do ljubavi iz detinjstva, sve te veze definišu Darbin život i ono što je ona danas. Neke od njih su slatke, neke su se završile seksom za jedno veče, a neke su prerasle u prijateljstva za ceo života. Sve zajedno čine šarmantnu odu o romansama i zabavljanju u užurbanoj košnici zvanoj Njujork. Lepa glumica koja je svojom vatreno crvenom kosom, aristokratsko bledim tenom i prodornim plavim očima obeležila filmski hit franšizu "Sumrak saga", a zahvaljujući čemu je danas na društvenim mrežama prati skoro 10 miliona obožavaoca, otkriva nam koje je izazove pred nju stavio "Ljubavni život" kao prva TV serija u njenoj karijeri, i da li je inspiraciju za ulogu Darbi, možda, potražila i u ličnoj intimi.

- Nema laži. Darbi mi je dosta slična. Bleda, sitna i karakterno nezgodna. Uz to, igrajući ovu ulogu kao da sam ponovila sve greške koje sam već jednom proživela u stvarnom životu - uz smeh, na početku razgovora otkriva glumica, dodajući da nije sigurna da svaki od promašaja ne bi ponovila i treći put.

- To se donekle kosi sa porukom serije, jer smo zaista želeli da gledaocima prenesemo pouku kako iz svake veze učimo nešto novo. Čini mi se da to pravilo ne mora striktno da se primenjuje na ljubavne odnose, već na sve veze koje ostvarujemo tokom života. Nisu samo ljubavi promašene. Velika razočaranja su i ona koja doživljavamo u poslovnim odnosima, a među najvećima su promašena prijateljstva. Važno je na kraju svake od tih veza shvatiti da uprkos tome što su se one završile, ne treba sve posmatrati crno-belo.

Kraj ne znači neuspeh. Ljudi dolaze u vaš život, vi rastete uz njih, oni vas menjaju i ono što naučite od njih može biti pozitivno ili negativno, ali je u oba slučaja korisno i oplemenjujuće - smatra glavna zvezda serije "Ljubavni život", koja prema oceni kritike deli DNK sa vanvremenskim hitom "Seks i grad", budući da radnja prati grupu prijatelja kako se nespretno kreće u neurednoj realnosti "povezivanja".

Foto Foks

- Tema serije me je vratila u mladost, i na neki način me naterala da se zgrozim nad načinom na koji smo i ja, i mnoge žene koje poznajem, izlazile sa momcima u ranim dvadesetim. Kada sam ušla u kožu Darbi, bilo je trenutaka kada sam se iskreno stidela svoje naivnosti, lakomislenosti, pa čak i neke devojačke nepotrebne kočopernosti u vezama. Posmatrajući sada to vreme često pomislim: "Bože, bila sam pravi kreten" - iskrena je Ana, i priznaje da je najveća greška koju je činila u partnerskim odnosima bila ta što nije postavljala jasne granice.

- Ne znam zašto nam se dok smo mladi čini tako teškim reći: "Ne možeš da razgovaraš sa mnom na taj način". U svakom slučaju srećna sam što danas to često primenjujem. Takav stav uštedi mnogo vremena koje mogu da posvetim sebi ili ljudima koji zaista vrede. Sećam se da mi je neko kad sam imala 14 ili 15 godina dao savet:

Foto Foks

"Ako se nađeš u autu sa momkom, koji šale radi u jednom trenutku pusti volan da bi se ti uplašila, shvati odmah da to nije čovek sa kojim želiš da budeš. Iako deluje kao obična šala, to je muškarac koji testira tvoje granice i želi da vidi koliko si torture spremna da trpiš". Nekoliko godina kasnije bila sam u vezi sa dečkom koji je imao užasnu naviku da me golica, iako to nisam volela, jer je to činilo da se osećam klaustrofobično. Stalno sam mu govorila da prestane, ali on je nastavljao. Tada sam shvatila da je on moj "momak sa volanom". Uskoro sam raskinula sa njim, a on je svima pričao da je to zbog toga što me je golicao. Istina je bila da smo raskinuli jer me nije poštovao - poručuje glumica koja je odrasla u Portlandu i sa šest godina dobila je glavnu ulogu u lokalnom pozorištu.

Do 10. godine, ona je već insistirala da je njeni roditelji svakog dana voze pet sati u Njujork na audicije. A sa 12 je dobila nominaciju za Tonija u Brodvejskom mjuziklu "U visokom društvu". Usledili su brodvejski hit "U šumi" i četiri nastavka "Sumrak sage", kao i animirani film "Trolovi", za koji je otpevala i osam numera.

Foto Foks

- Kod serije "Ljubavni život" možda mi je najveće iznenađenje bila tema seksa, jer iako je bilo normalno da ga očekujem u projektu koji se bavi vezama, nekako nisam o njemu razmišljala kada sam prihvatila ulogu. Tek kada smo počeli sa snimanjima, shvatila sam da ću u svakoj epizodi imati barem jednu scenu poljupca ili vođenja ljubavi, i to svaki put sa nekim novim. Bilo je to čudno iskustvo, iako nikada nisam imala problema sa golotinjom - priznaje glumica i dodaje da je jedno od najneobičnijih iskustava imala u seriji "Lutka", snimanoj istovremeno sa "Ljubavnim životom" u kojoj je glumila mladu spisateljicu koja se sprijateljuje sa seks-lutkom svog dečka.

- Bio je to zaista težak zadatak za mene, ali mi je otvorio prozor u jedan potpuno novi svet, jer, verovali ili ne, tamo negde postoji mnogo muškaraca koji imaju stavran odnos sa seks-lutkama. Doživljavaju ih kao prave žene. Nemam predrasuda, i posle ove uloge zaista skidam kapu tim ljudima, jer je potrebna ogromna posvećenost da biste oživeli taj svet. Međutim, ono što je važno za ovu priču je to da sam na "Ljubavnom životu" sarađivala sa autorkom serije "Lutka", Trišom Brok, i to baš u epizodi u kojoj moja junakinja Darbi razmatra temu seks-igračaka. Sećam se da sam joj tada rekla:

"Triša, da li tema naše saradnje uvek mora da bude nešto iščašeno i perverzno" - uz smeh zaključuje glumica koja je prvu sezonu "Ljubavnog života" snimala u vreme kada je ceo svet bio "iščašen".

- Da, bilo je to 2020. Život mi se svodio na korona karantin i snimanja. Nije bilo mnogo toga između ove dve krajnosti. Ali, odlučila sam da sve slobodno vreme ovog sveta koje sam tada imala iskoristim da naučim da kuvam, i da svakodnevnim treninzima figuru dovedem do savršenstva. Kada shvatite da se napolju događa nešto užasno, i da vi ne možete da učinite ništa kako biste to promenili, najviše što možete da uradite jeste da krenete od sebe i da promenite nešto na sebi. Time sam pobedila osećaj bespomoćnosti - kaže glumica koja je u to vreme odnose sa članovima porodice održavala putem video platforme Zum.

- Bili smo sjajno organizovani. Zahvaljujući internetu uspevali smo čak i da dva puta nedeljno organizujemo zajedničko gledanje filmova. Ja u Los Anđelesu, moji roditelji u Portlandu i brat u Njujorku. Čini mi se da je tada život mnogo bolje funkcionisao i da smo u tim uslovima, kada nam je kontakt bio zabranjen, bili mnogo bliskiji nego sada kada imamo svu slobodu da se viđamo i družimo kada god hoćemo - ističe glumica.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona