GOCA TRŽAN: Glasna, iskrena, verna sebi i svojoj porodici, a moja najveća inspiracija je život

Dušan Cakić

04. 09. 2023. u 08:05

POP ZVEZDA Gordana Goca Tržan jedna je od naših najpriznatijih interpretatora zabavne muzike. Važi za jednu od najiskrenijih osoba na javnoj sceni, i govori otvoreno i iskreno o svim temama. Publika obožava njene hitove, njenu posebnost i izražajnost u muzici. Njena karijera traje pune tri decenije, snimila je mnogo singlova i dueta koji su evergrin hitovi pop muzike.

ГОЦА ТРЖАН: Гласна, искрена, верна себи и својој породици, а моја највећа инспирација је живот

Foto: Miloš Nadaždin/K1 promo

Za "TV Novosti", Goca priča o svojoj "novoj" publici, televizijskoj, i šta obostrano dele. Na TV K1, u okviru svoje autorske emisije "Ako progovorim", bez dlake na jeziku sa svojim sagovornicima, vikendom, iskreno razgovara o svim životnim situacijama, pokazuje svoju kreativnost i dobija nove poštovaoce.

Foto: Miloš Nadaždin/K1 promo

*Uskoro na TV K1 počinje nova televizijska sezona. Goca Tržan ostaje jedno od zaštitnih lica ove popularne televizije i u novoj sezoni najavljuje iznenađenja. Pitali smo je šta će to u ovoj sezoni biti različito, a šta će ostati isto?

- Biće ista energija i moja radoznalost, a ostalo neka još malo bude tajna. Sjajna ekipa televizije K1 priprema iznenađenja za naše gledaoce. Pozivam ih da budu uz nas ispred malih ekrana i uvere se da ćemo i ove jeseni pomeriti granice i biti jedna od najgledanijih televizija.

*Pre formata "Ako progovorim", gledaoci su vas gledali u autorskom tok-šou programu "Goca šou" i u projektu "Moj savršeni brak". U kom se od ta tri najbolje snalazite?

- Prikaz bračnog života i često prisustvo kamera u kući nije uvek prijatno, tako da mi se više sviđa uloga autora tema i aktivnog učesnika diskusije na važne teme.

*Već dugo imate i novu publiku, televizijsku, koja vas rado gleda i sluša. Da li zato što su mišljenja da ste jednostavni, iskreni, "kao jedna od nas, devojka iz komšiluka", posebni, lucidni, zabavni i duhoviti?

- Zato što se ne bojim svog mišljenja i dozvoljavam sebi da grešim, jer sam ljudsko biće. Ne predstavljam sebe kao idealnu, učim od svojih sagovornika, ali im i oponiram. Često napominjem da nisam voditelj i novinar, već aktivni učesnik u debati i u razmenjivanju iskustava. Ne želim da ispitujem svoje goste, već želim da aktivno učestvujem u razgovoru i da razmenjujemo mišljenja. Ne plašim se da zauzmem svoj stav.

Foto: K1 promo

*Da li ste očekivali da će vas gledaoci tako lepo prihvatiti, kao autora i voditelja, pored toga što se muzička pop zvezda?

- Naravno da sam očekivala, kao što sam bila svesna i da mogu izazvati loše komentare. Sve ih prihvatam podjednako zahvalno. I dobre i loše reakcije.

*Da li postoji priprema za sagovornike ili je to "dobro izrežirana spontanost", ili je ono što vidimo na ekranu "nešto sasvim prirodno"?

- Naravno da se pripremam. Priprema je važna, ali su moje reakcije uvek prirodne i spontane. Spontanost ne može da se nauči i mislim da spontanost dolazi od mene i od toga kakva sam. To što su i moji gosti spontani mislim da je posledica toga što ih opustim, što ih ne napadam i ne pratim samo svoja pitanja, već pre svega pratim tok razgovora. Mislim da je najvažnije za kvalitetan razgovor to što nisam rob svojih pitanja. Pripremljena pitanja uvek imam, ali često se dogodi da počnemo s jednim pitanjem, a da završimo sa potpuno drugim. Mislim da je to potpuno prirodno.

*Koje teme vas kao autora najviše intrigaraju?

- Svaka tema je intrigantna ako joj pravilno pristupiš. Sa urednicama stalno diskutujem o svemu i njih dve mi mnogo pomažu u formiranju tema i pripremi za sagovornike, kao i u potrazi za pravim sagovornicima. Moja najveća inspiracija je život. Svi naši životi su satkani iz potpunih suprotnosti i zato mislim da je veoma važno da sa gostima razgovaram o onim temama koje su životne, a ne opšte i politički korektne. Da malo dotaknemo i samu srž stvari.

*Da li ste imali neku nedoumicu kada je trebalo da širokom auditorijumu dozvolite da svakoga dana bude gost u vašem domu, da zavire u vašu spavaću sobu, kuhinju, u vaš bračni život, u okviru projekta "Moj savršeni brak"?

- Nije da mi je baš bilo svejedno. Ali kada doneseš odluku da ne želiš da sebi daješ toliko na značaju, da moraš da budeš idealan, sve je lakše. Na kraju smo se baš dobro zabavljali. "Moj savršeni brak" je pre svega slika svih brakova ovog sveta koji nisu savršeni. Na našim prostorima je malo javnih ličnosti koje žele da se pokažu baš onakvima kakvi jesu, i to je najveći problem. Svi održavaju neku sliku u medijima i boje se da bi se ta slika mogla drastično promeniti ako se prepuste. Nemam šta da krijem i ne pokušavam sebe da predstavim u svetlu koje nije moje. To je moj dom. Verujem da je to razlog što je naš rijaliti tako uspešan i veoma gledan.

*Jedna ste od najpriznatijih i najvećih muzičkih zvezda na estradi, ali i najiskrenijih osoba na javnoj sceni. Uvek ste nasmejani, otvoreni i bez dlake na jeziku kada govorite o svim temama.

- Ne shvatam sebe preozbiljno i znam koliko je život prekratak da bih se bavila preispitivanjem tuđih mišljenja o sebi. Ja sam zapravo samo komunikativna i možda i nisam baš toliko otvorena kako se mnogima čini. Samo sam glasna.

*Svojom pojavom nikoga ne ostavljate ravnodušnim, pa da li se to može smatrati kao tajna uspeha i istrajnosti?

- Pa nije baš da razmišljam prečesto o tome. Ni meni nije jasno zašto su ljudi često impresionirani mnome.

Foto: Arhiva

*Muzička publika obožava vaše hitove, vašu posebnost i izražajnost u muzici. Šta je ključ?

- Ključ je ne pratiti trendove po svaku cenu, nego birati pesme po svom senzibilitetu i ukusu. Ostati veran sebi.

*Vaša karijera traje pune tri decenije. Koja je omiljena pesma koju ste do sada snimili?

- To je pitanje od milion dolara. Ne znam.

*Poslednja je duetska pesma "Mirno", koju ste objavili sa Stefanom Zdravkovićem, Princom od Vranje. Šta spremate novo, da li će to biti album ili singl?

- Još uvek nisam siguna šta ćemo. O tome odlučujemo instinktivno.

Foto: V. Danilov

*Kako danas doživljavate, osećate i opisujete svoj uspeh i sreću, i na profesionalnom i na privatnom planu?

- Život je prekratak za definisanje baš svega što nam se dešava. Imala sam puno sreće, a sreća prati hrabre.

*Gde osećate da ste kod kuće, a šta je oaza u koju se sklanjate od gužve i svakodnevice?

- Moj dom, moj muž i moja kćerka su sve što mi treba za potpunu ispunjenost i sreću. Gde god su njih dvoje, tu mi je dom. Kao i naše tri mačke. Najviše volim da kad dođem kući sednem sa svojom porodicom, da uključimo neku seriju ili dobar film. Tada sam najsrećnija i najkompletnija. Kada sam sa njima u polumraku, i tu su naše mačke. Tada smo svi bezbedni, sigurni, i na okupu.

*Ko je Goca kada se kamere ugase? Koji su vaši hobiji, šta čitate, odnosno kako najviše volite da provodite slobodno vreme?

- Ja sam jednostavna, temperamentna žena. Volim pešačenje, hajking (upoznavanje prirode), skijanje, vožnju biciklom, ronjenje, kuvanje. Meni nije teško ugoditi. Samo da nije dosadno i statično.

BONUS VIDEO:

U MUZICI INTERPRETACIJA JE GLUMA | Sa zvezdama na ti | Br. 18 | Goca Tržan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)