PROVERAVAJU SE NAVODI DANIJELE ŠTAJNFELD: Još traje predistraga o optužbi glumice protiv Branislava Lečića

S. J. M.

08. 05. 2021. u 14:05

U SLUČAJU glumca Branislava Lečića, kojeg je mlada koleginica Danijela Štajnfeld sredinom marta optužila da ju je silovao 2012. godine, još nije pokrenuta istraga.

ПРОВЕРАВАЈУ СЕ НАВОДИ ДАНИЈЕЛЕ ШТАЈНФЕЛД: Још траје предистрага о оптужби глумице против Бранислава Лечића

Foto Arhiva

Kako nam kažu u Višem tužilaštvu u Beogradu, i dalje se proveravaju navodi Štajnfeldove.

Postupak je u fazi predistrage, što znači da tužilaštvo pokušava da dođe do podataka koji bi im ukazali da ima osnova za sumnju da se to krivično delo i desilo, kako bi dalje mogli da pokrenu istragu i eventualno optuže Lečića.

S obzirom na to da se prema glumičinim rečima silovanje dogodilo pre skoro deset godina i da ga nije odmah prijavila, pa nema direktnih materijalnih dokaza, policiji i tužilaštvu je neophodno da dobiju neke druge posredne podatke. To znači da bi mogli da razgovaraju sa osobama kojima je Danijela Štajnfeld možda poverila šta joj se desilo, da analiziraju lekarsku dokumentaciju ukoliko je posle toga tražila pomoć psihijatra.

MERIMA

ZA proteklih mesec i po dana, nijedna žena više nije prijavila Lečića. Samo se iz Australije javila bivša glumica Merima Isakvić, koja je ispričala da ju je glumac, sa kojim se družila, pokušao da siluje u njegovom stanu 1978. godine, ali je uspela da pobegne.

Ako tužilaštvo ne dobije podatke, koji bi potkrepili osnovanu sumnju da se krivično delo desilo, onda se prijava odbacuje i ne pokreće se istraga.

Lečić je na saslušanju u policiji negirao da je silovao koleginicu, a uz to prošao je i ispitivanje na poligrafu. NJegov advokat Uroš Andrejić nam kaže da ih od tada ni policija ni tužilaštvo nisu više pozivali:

- Oni vode postupak i prikupljaju podatke, a šta konkretno rade mi ne znamo, nas nisu obavestili. Moj klijent je rekao da se više neće oglašavati dok se postupak ne završi.

Pošto je u toku predistražni postupak, Lečić i dalje nije osumnjičeni, niti Štajnfeldova ima status oštećene. Prema propisima, nema nikakvog roka koliko on može da traje i sve zavisi od toga hoće li se pronaći konkretniji dokazi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)