BOJAN POGINUO ZBOG SELFIJA? Mladić se popeo na vagon, ubilo ga 25.000 volti - detalji tragedije u Rumi

S. KOSTIĆ

07. 05. 2021. u 22:05

BOJAN Aleksić (20) iz Klenka nadomak Rume, nastradao je juče ujutru oko 3.30 na železničkoj stanici u Rumi, kada je iz još nepoznatih razloga pokušao da se popne na vagon teretnog voza, sa kojeg ga je udarila struja iz kontaktne mreže napona od 25.000 volti.

БОЈАН ПОГИНУО ЗБОГ СЕЛФИЈА? Младић се попео на вагон, убило га 25.000 волти - детаљи трагедије у Руми

Foto: S.K./Fejsbuk

Mladić je odmah preminuo, a "Infrastruktura železnice Srbije" i kompanija "Srbija kargo" su izrazile žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i izrazile saučešće porodici nastradalog Aleksića.

Prema nezvaničnim informacijama, Bojan se te večeri vraćao sa još jednim prijateljem sa proslave Đurđevdana. NJih dvojica stigli su na železničku stanicu u Rumi i čekali voz za Šabac, koji prolazi i staje na železničkoj stanici u Klenku.

- Dok su bili na stanici, Bojan je u jednom trenutku odlučio da se popne na vagon. Policija je izašla na lice mesta odmah nakon prijave, obavešten je i nadležni tužilac - kaže naš izvor iz istrage, koji nije mogao da potvrdi da li je mladić hteo da napravi selfi sa vagona. - Prve informacije ukazuju da je nastradao dok je pokušavao da siđe sa vagona.

Mladić iz Šapca, koji je bio sa njim, pokušao je da mu pomogne, polivao ga je vodom i dozivao, ali je od zadobijenih opekotina od ubrzo preminuo.

SMRT NA ŠINAMA U ČAČKU

BEŽIVOTNO telo ženske osobe srednjih godina, čiji identitet zasad nije poznat, pronađeno je u petak nekoliko minuta iza ponoći, u blizini železničke pruge Čačak - Kraljevo, u naselju Sajmište. Prema nezvaničnim saznanjima, nesrećna žena se bacila pod voz. Pretpostavka je da je reč o ženi čiji je nestanak porodica prijavila u četvrtak, u popodnevnim satima, a koja je živela u naselju Sajmište. Još nema zvaničnih informacija o ovom tragičnom događaju, pa je nepoznato da li je žena izvršila samoubistvo, ili je reč o nesrećnom slučaju. V. I.

Vest o tragediji dvadesetogodišnjeg mladića, brzo se pronela kroz Klenak. Komšije, prijatelji, meštani koji su poznavali nastradalog Bojana, imaju samo reči hvale, kako za njega tako i za njegovu porodicu.

- U toj kući žive tri rođena brata sa svojim porodicama, Bojanov otac Slađan koji radi u šumariji, još jedan njegov brat i treći koji je zaposlen u bolnici u Šapcu. Oni se ne čuju da su živi - kaže nam komšinica iz Nove ulice u kojoj živi ova porodica, opisujući Aleksiće kao radne i vredne.

- Bojan je posle završetka srednje škole upisao fakultet u Beogradu. Ne mogu da verujem da deteta više nema.

Zbog penjanja na vagone, odnosno od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže, na srpskim prugama godišnje nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, navodi se u zajedničkom saopštenju "Srbija kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije". Iz ovih firmi apeluju na sve da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)