DA SE NISAM BRANIO, SIGURNO BIH BIO MRTAV: Saša Zdravković iz Niša tvrdi da nije pokušao da ubije komšiju Dobrivoja

J. Ć.

27. 03. 2021. u 09:04

NIŠLIJU Sašu Zdravković (57) tužilaštvo tereti da je septembra 2019. pokušao da ubije Dobrivoja N.

ДА СЕ НИСАМ БРАНИО, СИГУРНО БИХ БИО МРТАВ: Саша Здравковић из Ниша тврди да није покушао да убије комшију Добривоја

Foto Arhiva

Međutim, on tvrdi da je prvi napadnut u dvorištu svoje kuće, gde je njegov komšija uleteo sa nožem i šipkom u rukama. Ko je kriv utvrdiće, kako se nada, sud i tužilaštvo.

- On je mene najpre psovao, gađao kamenjem, a zatim, držeći veliki nož u desnoj, a metalnu šipku u levoj ruci, ušao u moje dvorište, isekao me po levom obrazu, ispod oka. Bio je pijan, a znam da je problematičan čovek. Da se nisam branio, ubo bi me u glavu i verovatno ubio. Bio sam uplašen, reagovao sam kao svaki čovek koji se nalazi u smrtnoj opasnosti. I sada mi preti robija, ostaću bez posla, a otac sam troje dece. Da se nisam branio, bio bih mrtav - kaže, za "Novosti", Zdravković.

Njegov advokat Slavoljub Milošević objašnjava da je jasno da je Dobrivoje N. ušao u Zdravkovićevo dvorište, što je, kako kaže, dokazano iskazima svedoka, a što nije negirao ni sam oštećeni.

- On je naoružan metalnom šipkom i nožem, krenuo ka mom klijentu, povredio ga i za to postoji medicinska dokumentacija. Zdravković se nije kretao ka oštećenom, već je u nameri da se odbrani od napada, hvatajući ga za ruke, pokušavao da od sebe otkloni napad - kaže Sašin branilac.

Zdravkoviću se na teret stavlja da je u Knez Selu pokušao da ubije Dobrivoja N. zbog sukoba oko imovine. Tvrdi se da ga je udario motkom po glavi, a zatim ga je nožem, koji je ispao iz komšijine ruke, ubo više puta. Tužilaštvo navodi da je Dobrivoje N. uboden u stomak i grudi, kao i da je zadobio povredu butine leve noge. Nakon toga je pobegao i nož bacio u kontejner u blizini OŠ "Miroslav Antić" u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati