PORODICA SUMNJIČI GINEKOLOGA: Tužilaštvo čeka obdukcioni nalaz u slučaju smrti mlade Leskovčanke, koja je preminula posle kiretaže

I. MITIĆ

02. 03. 2021. u 22:02

NAKON smrti D. T. (32) iz Leskovca, posle zahvata kiretaže koja je obavljena u jednoj privatnoj ginekološkoj ordinaciji u ovom gradu, policija je, kako nam je rečeno, preduzela sve neophodne radnje po nalogu Višeg javnog tužilaštva kome je predala spise predmeta.

ПОРОДИЦА СУМЊИЧИ ГИНЕКОЛОГА: Тужилаштво чека обдукциони налаз у случају смрти младе Лесковчанке, која је преминула после киретаже

Ilustracija / Foto Depositphotos

Tužilaštvo je izdalo i naredbu da se izvrši obdukcija tela. Više informacija o ovom slučaju biće poznato po prijemu obdukcionog nalaza.

On će, po svemu sudeći, biti ključan za donošenje adekvatne javnotužilačke odluke o eventualnoj odgovornosti lekara koji je obavio zahvat. Prema nezvaničnim informacijama, mlada žena i majka trogodišnjeg deteta preminula je 23. februara, u kasnim večernjim časovima. To se dogodilo posle kiretaže koju je morala da obavi zbog zdravstvenih razloga i navodno po savetu ginekologa.

Međutim, po dolasku kući ona se nije osećala dobro i gubila je svest, pa je porodica pozvala Hitnu pomoć koja je nesrećnu ženu, posle intervencije, prevezla u Urgentni centar leskovačke Opšte bolnice gde su lekari pokušali reanimaciju, ali u tome nisu imali uspeha. Nakon što je konstatovana smrt pacijentikinje, po uobičajenoj proceduri, o svemu je obaveštena policija.

U ginekološkoj ordinaciji u kojoj je obavljen abortus nam je rečeno da je zahvat izvršen prema svim medicinskim protokolima. Vlasnik ordinacije nam je kazao da je pacijentkinja potpisala saglasnost za intervenciju koja je protekla potpuno uredno.

- Žao nam je što se to dogodilo, ali je najbolje da se sačeka obdukcioni nalaz i da se vidi zašto se njeno zdravstveno stanje iskomplikovalo - rekao nam je vlasnik ordinacije, u koju je Ministarstvo zdravlja poslalo inspekciju koja će uraditi nadzor i proveriti kvalitet rada.

NAJAVLjUJU KRIVIČNU PRIJAVU

ČLANOVI porodice nesrećne žene ne žele da im se pominju imena dok ne bude doneta odluka nadležnih državnih organa o krivičnoj prijavi. Njen suprug je u izjavi jednom lokalnom mediju najavio da će se pridružiti krivičnom gonjenju koje bude pokrenula država. U suprotnom će sam podneti krivičnu prijavu protiv lekara koje sumnjiči za smrt njegove žene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna