KOKEZINE MUTNE RADNJE U CARINI? Policija već duže vreme vrši predistragu o navodnim malverzacijama teškim najmanje 60 miliona evra

V. N.

03. 03. 2021. u 08:00

PRIPADNICI MUP Srbije već izvesno vreme, po nalogu tužilaštva, vrše predistragu o milionskoj pljački u Upravi Carina, kao i rasvetljavanju svih malverzacija u ovoj državnoj firmi.

КОКЕЗИНЕ МУТНЕ РАДЊЕ У ЦАРИНИ? Полиција већ дуже време врши предистрагу о наводним малверзацијама тешким најмање 60 милиона евра

Foto: V. Danilov

Ono što je posebno interesantno je da postoje indicije da je preko važnih sportskih i državnih funkcionera, čak i kriminalna grupa Veljka Belivuka, a posredstvom njega i grupa Dejana Stojanovića Keke, učestvovala u nezapamćenim mahinacijama i otimačini. Prema nekim nezvaničnim saznanjima, najmanje 60 miliona evra slilo se u džepove ove mafijaške klike.

O ovome je posredno pre nekoliko dana govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

- Interesantno je koji su se ljudi time bavili i šta su sve tamo radili, koji nikakve veze s carinom nisu imali, ali su to preuzeli pod svoju kontrolu i radili šta im je padalo na pamet.

Inače, u Upravi carina je poslednjih nedelja došlo do velikih kadrovskih promena. Smenjen je direktor Miloš Tomić, a na njegovo mesto je došao Branko Radujko. Otkaz je pre nekoliko dana, kako saznajemo, dobio i Nemanja Manjak, nekadašnji šef Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja UC, a kasnije savetnik u tom odeljenju.

- Manjak, koji je jako blizak određenim strukturama naprednjaka u beogradskom odboru ove stranke, pod posebnom je "lupom" istražnih organa. Postoje indicije da je sa Slavišom Kokezom, predsednikom FSS, ali i Aleksandrom Nešovićem zvanim Baja, inače Kekinom bliskim saradnikom, "ušao" u posao sa otvaranjem carinskih skladišta. Navodno, Manjak i Kokeza su omogućili Nešoviću da dobije posao na tenderu za carinski terminal u Šimanovcima. U ovoj ekipi je još jedan Kekin saradnik A. D.

Posao je potom uziman od firmi koje su imale ranije sklopljene ugovore o skladištenju sa Carinom i prebacivan u objekte koji se vode na Nešovića. Ovo je samo vrh ledenog brega i u toku je češljanje dokumentacije u vezi sa svim malverzacijama na carini. Jer, postoje opravdane sumnje da su zahvaljujući zaleđini u Upravi carina, pojedinci u zemlju unosili svašta, bez ikakve kontrole.

- U Srbiju su ulazili prepuni kontejneri svega i svačega, a da uopšte nisu otvarani - navodi naš izvor. - Kamioni su samo prolazili. Ta roba nije carinjena, a pitanje je i šta je bilo sve u tim kutijama i kontejnerima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)