SAHRANA UMESTO PENZIJE: Istraga u u majdanpečkom rudniku bakra gde je nastradao Dragutin Repedžić (54), sumnja se da ga je povukla traka

V. Đ.

02. 03. 2021. u 21:44

Dragutin Repedžić (54), rudar u majdanpečkom rudniku bakra, iz sastava kineske kompanije "Ziđin", poginuo je u utorak oko 10 časova, kada ga je, prema nezvaničnim informacijama, "uhvatila" traka za prevoz rude u pogonu drobljenja i ubacila u bunker, gde se, najverovatnije, kako je zemlja padala preko njega, po svemu sudeći - ugušio.

САХРАНА УМЕСТО ПЕНЗИЈЕ: Истрага у у мајданпечком руднику бакра где је настрадао Драгутин Репеџић (54), сумња се да га је повукла трака

Arhiva

U trenutku nesreće, Repedžić je bio sam. Kako se pretpostavlja, traka, na koju pada ruda iz drobilice, "uhvatila" ga je za rukav dok je prolazio pored nje i povukla. Nosila ga je sve do bunkera, gde se ubacuje ruda, gde su ga kolege i pronašle. - Bilo nam je sumnjivo što se Dragutin ne pojavljuje, pa smo pošli da vidimo šta je sa njim - ispričale su nam njegove kolege. - Znali smo da se desilo najgore kada smo pronašli njegov šlem, a potom i deo radnog odela. Kako se ispostavilo, rudari su svog kolegu pronašli u bunkeru, a traka za prevoz rude je radila uprazno, odnosno okretala se, ali na njoj nije bilo rude. Okolnosti pod kojima je Repedžić, rodom iz ovdašnjeg sela Rudna Glava, nastradao - utvrdiće istraga.

- Našeg kolegu od penzije je delilo još samo šest meseci - kažu rudari.

- Umesto da ga ispratimo u zasluženu mirovinu, sada moramo da mu spremamo sahranu.

Pre desetak dana, u majdanpečkom rudniku je nastradao i Nemanja Petrović (29), iz Lajkovca, kada je preko "lade nivi", kojom je upravljao, prešao buldožer za ravnanje puteva. Od auta, osim krhotina, nije ostalo ništa, a radnik je, bukvalno, bio zgnječen.

UZROK TRAGEDIJE JOŠ NEPOZNAT

Iz kineske kompanije "Ziđin", većinskog vlasnika RBM, potvrđeno je da je nesrećni radnik nastradao. Oni su, u saopštenju koje su dostavili medijima, naveli da je Repedžić, koji je bio uposlen kao pomoćnik rukovaoca drobilicom, "nastradao pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima", kao i da je njegovo beživotno telo pronađeno u bunkeru rude. Kako se navodi, istraga će pokazati kako je došlo do tragedije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!