GORAN DO PRESUDE POSTAJE NINA? Ako bude osuđen, okrivljenog transvestita bi mogli poslati u ženski zatvor

J. D. Lj.

01. 03. 2021. u 20:20

U VIŠEM sudu u Beogradu u ponedeljak je zbog izostanka advokata odbrane, koji se nalazi u izolaciji jer je bio u kontaktu sa obolelim od virusa korona, odloženo suđenje transvestitu Goranu Abdulovu, poznatijem kao Jovanica, koji je optužen je da je jula 2018, u iznajmljenom stanu u Zemunu, nasmrt izbo svog bivšeg partnera Marka Radovića (24), studenta iz BiH.

ГОРАН ДО ПРЕСУДЕ ПОСТАЈЕ НИНА? Ако буде осуђен, окривљеног трансвестита би могли послати у женски затвор

Foto Fejsbuk

Naredni pretres zakazan je za sredinu aprila, kada bi, posle saslušanja još nekoliko svedoka i završnih reči svih strana u postupku, trebalo da bude izrečena i prvostepena presuda.

Na poslednjem održanom ročištu utvrđeno je da je Abdulov bio bitno smanjeno uračunljiv u trenutku kada je usmrtio Radovića. On je, inače, priznao zločin, tvrdeći da ga je počinio u samoodbrani, jer ga je bivši dečko verbalno i fizički napao.

Majka Gorana Abdulova, Dragica, za "Novosti" kaže da njen sin teško provodi dane u pritvoru, ali da je disciplinovan:

- Žao mi je Marka, ali i mog deteta - kaže Dragica Abdulov. - Goran i dalje prima hormonsku terapiju. Trebalo je da ide na operaciju promene pola, koja je sad, zbog korone, neizvesna. Tačnije, čeka se zakazivanje tačnog termina, kako bi konačno, Goran promenio pol i bio žensko.

Kako saznajemo, za predstojeći postupak već je sređena i potrebna dokumentacija u opštini. Goran će, kada bude operisan i postao žensko, promeniti i ime. Najverovatnije će se zvati Snežana Nina, pa je moguće da će pod tim imenom dočekati i izricanje presude i nakon toga, biti poslat na izdržavanje kazne u žensko zatvorsko odeljenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024