PRITVOR ZBOG MASOVNE TUČE U LAPLJEM SELU: Sedam osumnjičenih osoba iza rešetaka do 30 dana

D.Z.

24. 02. 2021. u 18:27

ПРИТВОР ЗБОГ МАСОВНЕ ТУЧЕ У ЛАПЉЕМ СЕЛУ: Седам осумњичених особа иза решетака до 30 дана

Foto: Printskrin

OGRANAK Osnovnog suda iz Prištine sa sedištem u Gračanici odredio je meru jednomesečnog sudskog pritvora osumnjičenima za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu u kojoj je povređen sin političara Nenada Rašića.

Naime, prema saznanjima našeg lista mera sudskog pritvora određena je M. R., Č. Ž., L. K., B. Ž., D. N., M. J., D. T. u trajanju od trideset dana, zbog sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči.

- Smatram da jedno takvo rešenje neosnovano i da bi se bilo kojom drugom merom mogla postići svrha, ako je uopšte i bilo potrebe za merom obezbeđivanja prisustva. Nadam se da će Apelacioni sud u Prištini usvojiti naše žalbene razloge i ukinuti prvostepeno rešenje - istakao je advokat Miljković branilac M. R., koji će na pomenuto rešenje o pritvoru uložiti žalbu.

Inače, Nenad Rašić je ranije na konferenciji za medije rekao da je njegov sin povređen i da je zatražio od nadležnih organa da što pre reše slučaj i izrazio sumnju da napad ima političku pozadinu odnosno da je izvestio tužilaštvo da su možda političke izjave povod za tuču dve grupe mladića koja se dogodila u ponedeljak ispred škole u lapljem selu.

Međutim, prema navodima roditelja dece iz Lapljeg sela, takođe aktera , tuču su grupe mladića najavile preko društvene mreže a prethodna daleko blaža izbila je tri dana ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)