NOVI DETALJI O „PROFESIONALNOM SNAJPERISTI” VELJE NEVOLJE: Obučavao je Belivuka da puca, a evo za koje ga zločine i atentate sumnjiče!

Novosti online

15. 02. 2021. u 23:57

NOVINAR TV Pink Mladen Mijatović gostovao je večeras na TV Vesti.

НОВИ ДЕТАЉИ О „ПРОФЕСИОНАЛНОМ СНАЈПЕРИСТИ” ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Обучавао је Беливука да пуца, а ево за које га злочине и атентате сумњиче!

Snimak Belivuka sa veteranom iz BiH

 On je tom prilikom rekao da je država donela odluku da se obračuna s mafijom, kao i da se to dokazalo nakon hapšenja kriminalne grupe Velje Nevolje.

Mijatović je istakao za TV Vesti i kako su Marko Miljković i Veljko Belivuk bili desna ruka Radoja Zicera, kod kog su bili pre hapšenja.

- Država je donela odluku da se obračuna s mafijom i to je dokazala. U decembru je uhapšen Darko Elez, u pitanju je jedan od najvećih kriminalaca u regionu. On je osumnjičen za niz krivičnih dela u Bosni i Hercegovini, a postoji i sumnja da je u našoj zemlji izvršio dela - rekao je Mijatović. - Početkom februara uhapšena je grupa koju su predvodili Marko Miljković i Veljko Belivuk. NJih dvojica su bili praktično desna ruka Radoja Zicera, on je vođa kavačkog klana. Oni su početkom godine bili u Crnoj Gori, upravo kod Zicera. Država je donela odluku da stane na put ozbiljno organizovanom kriminalu.

Mijatović je na TV Vesti potvrdio da je Nebojša Janković obučavao Velju Nevolju pucanju iz snajpera, kao i da je kod njega pronađeno sedam dugih cevi. Za Jankovića je takođe rekao da je indirektno učestvovao u ubistvima snajperom na groblju u Sopotu, kao i u zatvoru u Spužu, ali i pucnjavi na vladiku Joanikija i kontroverznog biznismena Miodraga Dake Davidovića u beogradskom hotelu "Kraun plaza".

Inače, Janković je bivši policajac i pripadnik elitne jedinice Vojske Srbije 63. padobranske brigade.

Mijatović je otkrio da je nekoliko opasnih kriminalaca pobeglo iz Srbije i utočište pronašlo u "zemlji u kojoj se naši kriminalci često kriju", a pomenuo je i "jednu bivšu funkcionerku MUP" kao učesnicu u zločinima.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)