SLUČAJ ČETVOROSTRUKOG UBISTVA KOD JABUKOVCA: Maja i dalje na slobodi

V. Đ. - S. M. J.

13. 02. 2021. u 07:30

IAKO je tročlano veće Višeg suda u Zaječaru, još krajem decembra prošle godine, odredilo pritvor do 30 dana Maji Bađikić (27) iz negotinskog sela Dupljana, koja se sumnjiči da je sa Davorom Pernićem (36), iz susednog Jabukovca, avgusta 2019. ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru LJubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53) u zaseoku Velja Vratne, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu "zbog formalnog propusta" još je na slobodi!

СЛУЧАЈ ЧЕТВОРОСТРУКОГ УБИСТВА КОД ЈАБУКОВЦА: Маја и даље на слободи

Kuća u kojoj su živeli Kazimirovići / Foto S. M.Jovanović

- Odbrana Maje Bađikić žalila se, zbog formalnog propusta, na ovu odluku Apelacionom sudu u Nišu - kaže Ksenija Branković, tužilac u negotinskom VJT.

- Apelacija je tu žalbu uvažila i predmet vratila Višem sudu u Zaječaru, koje je, nakon što smo propust  ispravili, ponovo donelo rešenje o određivanju pritvora do 30 dana osumnjičenoj. Predmet je sada u Višem sudu u Zaječaru i dok ga ne vrate u Negotin, osumnjičenoj ne može da se odredi pritvor.

Naša sagovornica kaže i da je sada potpuno izvesno da se, ukoliko se optužnica potvrdi, suđenje za masakr neće održati u Negotinu, već, najverovatnije, u Višem sudu u Zaječaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)