ADVOKATI ODBRANE NAJAVLJUJU ŽALBU: Održano prvo pripremno ročište za ubistvo Olivera Ivanovića

D.Zečević

05. 02. 2021. u 13:16

ČITANjEM nove treće po redu optužnice pred Posebnim odeljenjem Specijalnog suda u Prištini danas je odžano prvo pripremno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića lidera G.I.SDP.

АДВОКАТИ ОДБРАНЕ НАЈАВЉУЈУ ЖАЛБУ: Одржано прво припремно рочиште за убиство Оливера Ивановића

Foto: D. Z.

Svi optuženi su se posle čitanjnja optužnice izjasnili da nisu krivi po optužnici kojom se terete za krivična dela učešće ili organizaciju kriminalne grupe, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju i manipulacija dokazima u saizvršišilavu sa vođama kriminalne grupe.

Naime, za učešće u ovom ubistvu za različita krivična dela optuženo je šestoro Srba – Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, dok su kao vođe kriminalne grupe označeni Zvonko Veselinović, Milan Radoičić i Željko Bojić koji nisu optuženi jer kosovsko pravosuđe ne dozvoljava suđenje u odsustvu.

Foto: D. Z.

 Njihova imena pominjana su u istrazi ubistva i navode se i u novoj optužnici ali nisu nisu obuhvaćeni istom.

Inače,i dok advokati odbrane ističu da se ova treća po redu optužnica u slučaju ubistva lidera G.I.SDP ubijenog 16 januara 2018 godine, ne razikuje od prvobitnih , branioci optuženih najavili su novinarima da će u ponedeljak podneti žalbu na ovuoptužnicu za koju ističu da nema konkretnih i osnovnih dokaza a pre svega ko je ubiolidera G.I. SDP Olivera Ivanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024