VELJA NEVOLJA STOJI IZA UBISTVA VOĐE "PINK PANTERA"? Otišao je da kupi auto i nestao bez traga, bio je poznat po spektakularnim pljačkama

Novosti online

05. 02. 2021. u 12:45

VELJKO Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja sumnjiči se za učešće u dva ubistva - navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića i bivšeg šefa "Pink Pantera" Milana LJepoja!

ВЕЉА НЕВОЉА СТОЈИ ИЗА УБИСТВА ВОЂЕ ПИНК ПАНТЕРА? Отишао је да купи ауто и нестао без трага, био је познат по спектакуларним пљачкама

Foto: ATA images/MUP.rs

I Radojević i LJepoja nestali su krajem prošle godine u Beogradu i, prema do sada poznatim informacijama, njihova tela nisu pronađena, ali policija ima sumnje da su obojica ubijeni.

Milan LJepoja iz Niša poznat je kao akter spektakularne pljačke u Dubaiju, a svaki trag mu se izgubio početkom decembra 2020. godine kada je, kako je rekao supruzi, krenuo da kupi automobil. Kod kuće je ostavio mobilni telefon, pozvao je taksi i otišao u nepoznatom pravcu. Kući se više nije vratio. NJegova porodica ubrzo je počela da sumnja da je on ubijen.

Novosti

 

- Imao je ugovoren sastanak oko kupovine novog vozila, tako je rekao supruzi. Onda je pozvao taksi, seo u njega i otišao, a kod kuće je ostavio mobilni telefon, koji je koristio za svakodnevni kontakt. Poneo je sa sobom takozvani specijal - mobilni koji služi za komunikaciju samo sa malim brojem ljudi. Od srede je i taj specijal nedostupan - rekao je izvor iz policije sredinom decembra, nedelju dana nakon što je LJepoja nestao.

Milan LJepoja je inače vlasnik diskoteke "Klinika" u Nišu, a živi na relaciji Niš-Beograd. NJegov nestanak policiji je prijavio njegov advokat.

- Ono što porodicu plaši jeste što se niko nije javio da traži novac za njegov otkup, tako da se isključuje otmica. Strah porodice dodatno povećava činjenica da to nije prvi nestanak ljudi u Beogradu koji više nikada nisu pronađeni - rekao je tada izvor.

Ovaj Nišlija postao je poznat široj javnosti pošto je bio osumnjičen za spektakularnu pljačku u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 27. aprila 2007.

Oni su tada belim "audijem" probili izlog juvelirnice "Graf" u Dubaiju i maskirani fantomkama porazbijali vitrine i odneli nakit vredan oko 11 miliona evra. Kasnije ih je policija identifikovala jer su "audi" iznajmili. Jedan od članova te ekipe bio je i Milan LJepoja. Borko Ilinčić, koji je, navodno, bio uz LJepoju jedan od vođa, uhapšen je i isporučen Emiratima, ali je u zatvoru počinio samoubistvo. Nakit nikada nije pronađen.

Pljačka iza koje je LJepoja stajao bila je "teška" 11 miliona evra!

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)