PREMIJERKA O DANAŠNJOJ AKCIJI: Hapšenje Belivuka najveći udar mafiji od "Sablje", obračun sa kriminalom sledi u još nekim gradovima

tanjug

04. 02. 2021. u 22:22

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je hapšenje kirminalne grupe Veljka Belivuka najveći udar organizovanom kriminalu od operacije ''Sablja'' 2003. godine, pokrenute posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

ПРЕМИЈЕРКА О ДАНАШЊОЈ АКЦИЈИ: Хапшење Беливука највећи удар мафији од Сабље, обрачун са криминалом следи у још неким градовима

FOTO: Ata images

- Ovo je tek početak. Nastavljamo ovu borbu - rekla je Brnabić za RTS i navela da postoje još neki gradovi, kao što su Subotica, Vranje i Valjevo, gde treba da se nadležni obračunaju sa organizovanim kriminalom.

Ona je naglasila da je vlast u Srbiji najavila da će borba protiv organizovanog kriminala i mafije biti jedan od ključnih piroriteta, uz borbu protiv korona virusa.

- Želimo da iskorenimo organizovani kriminal koliko god to bilo opasno po ljude koji se time bave - rekla je Brnabić.

Navela je da operativni rad i MUP-a, BIA, Tužilaštva i stručnih službi traje više meseci i da je do hapšenja došlo kada su stručne službe procenile da je vreme da se zada udarac organizovanoj kriminalnoj grupi.

Navela je da je kriminalna grupa Veljka Belivuka jednako opasna i organizovana kao nekadašnji kriminalnu zemunski klan, a da je u nekim apsektima i organizovaniji.

- To pričamo o otmici ljudi, ubistvima, zločinima nezamislivim za normalan mozak. Izuzetno je teško naći dokaze - rekla je Brnabić i navela da da je timski rad doveo do velike akcije i velikog uspeha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a