KAMERE I ČAURE DAJU ODGOVOR O UBICI? Istraga o brutalnoj likvidaciji Skoletovog sina na Kanarevom brdu

Z. U.

30. 01. 2021. u 21:24

NA Kanarevom brdu u Beogradu, u noći između petka i subote, ubijen je Zoran Uskoković (22), sin Zorana Uskokovića Skoleta, likvidiranog 2000. godine u krvavom pohodu Arkanovih osvetnika. Mladića je ubica sačekao nedaleko od stana gde mu živi majka, i sa nekoliko hitaca usmrtio ga na licu mesta.

КАМЕРЕ И ЧАУРЕ ДАЈУ ОДГОВОР О УБИЦИ? Истрага о бруталној ликвидацији Сколетовог сина на Канаревом брду

Foto: V.N.

Zločin se dogodio u Borskoj ulici, na improvizovanom parkingu iza velikog supermarketa koji se koristi i za istovar robe. Prema prvim rezultatima istrage, ubica je najverovatnije znao detaljno kretanje mladog Uskokovića. Sakriven u mraku, u obližnjem žbunu, napadač je sačekao da mladić parkira svoj "audi" i krene ka majčinom stanu.

- Čim je Uskoković izašao iz automobila i zaključao ga, ubica mu je krenuo u susret - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Mladić nije reagovao, nije se uplašio, niti je počeo da beži. Nije znao da mu preti opasnost od muškarca koji mu je dolazio u susret. Ubica je imao medicinsku masku i čim se mimoišao sa Uskokovićem, okrenuo se i zapucao.Poslednji hitac ispalio mu je u glavu, pa mladić nije imao šansi da preživi.

Mladog Uskokovića u lokvi krvi i bez znakova života pronašli su radnici supermarketa, ujutru oko 5.30, kada su došli na posao. Pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je i zvanično na licu mesta konstatovala da je mladić mrtav. Uviđaj je trajao nekoliko sati, pronađene su i čaure, a sa obližnjih objekata uzeti su snimci iz kamera za video-nadzor. Taksisti, čija se stanica nalazi na svega nekoliko metara od mesta zločina, ispričali su reporterima "Novosti" da ništa sumnjivo nisu primetili, niti čuli sve dok nisu videli policijska vozila i kombi Hitne pomoći. Ni stanari obližnjih zgrada nisu čuli hice, pa se ne isključuje mogućnost da je napadač koristio oružje sa prigušivačem.

Mladić nije imao policijski dosije, ali je prekršajno kažnjavan manjim kaznama zbog narušavanja javnog reda i mira. Policija sada istražuje da li je imao kontakte ili poslove sa ljudima iz sveta kriminala. Motiv ubistva se utvrđuje, a za počiniocem se intenzivno traga.

Mladi Uskoković nije imao ni pune dve godine kada mu je likvidiran otac. Zoran Uskoković Skole ubijen je 2000. godine, jer se dovodio u vezu sa ubistvom Željka Ražnatovića u hotelu "Interkontinental". Pominjan je "kao organizator ili kao osoba, bliska naručiocu ubistva Arkana".

Inače, nakon Arkanovog ubistva, 15. januara 2000. godine redom su se ređale likvidacije onih, za koje su Arkanovi ljudi sumnjali da stoje iza likvidacije "komandanta". Prvo su ubijeni Skoletovi prijatelji - Branislav Lainović Dugi, Zoran Davidović Ćanda, Mirko Tomić Bosanac, Radoslav Trlajić Bata Trlaja... Dva dana pre nego što će biti ubijen i Skole, na ulaz u njegovu zgradu u naselju Cerak postavljena je eksplozivana naprava. Bomba je eksplodirala sat posle ponoći, dok su Skole, njegova supruga i dvoje dece bili u zgradi.

Uskoković je, inače 1992. godine bio osumnjičen za učešće u ubistvu inspektora Branislava Perovića u kafiću "Bakardi". Za Uskokovićevim stolom, odakle se pucalo na Perovića, sedeli su i Dejan Zoraja i njegov imenjak Jakšić. Tokom sudskog postupka Skole je bio iza rešetaka jer se sumnjalo da je on ubio inspektora. Ipak, oslobođen je, a osuđeni su Zoraja i Jakšić. Verovalo se da su zbog novca na sebe preuzeli krivicu.

ARKAN

- ČITAV Beograd zna da smo Arkan i ja imali zajedničke poslove u vezi sa fudbalom, da smo ulagali u dobre igrače, ali da smo sarađivali i u drugim poslovima. Bili smo dobri prijatelji. Kada je ubijen, zvao sam i Cecu i Mandićevu porodicu da izjavim saučešće. Dao sam umrlice prijateljima. Niko od uhapšenih za ubistvo u istrazi me nije pomenuo - ispričao je u jednom od retkih razgovora za srpske medije Uskoković, koji mesec pre nego što će biti ubijen.

"ZEMUNCI" GA JURILI PO EVROPI

MAJKA starijeg Uskokovića Milosava na suđenju je otkrila da su njenog sina "jurili po Španiji, Švedskoj i Makedoniji". Inače, iza Skoletovog ubistva, kako se čulo na sudskom procesu pripadnicima "zemunskog klana", stajali su Sretko Kalinić, Mile Luković, Nikola Bajić, Miloš i Aleksandar Simović, Vladimir Milisavljević...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati