NASTAVLJENO SUĐENJE NEĐELJKU ĐUROVIĆU: Optuženi tvrdi da mu je policija rekla da treba da se slika sa nožem

J. D. LJ.

18. 01. 2021. u 13:15

SUĐENJE Neđeljku Đuroviću (31) povodom optužbi za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem dvojice policajaca koji su obezbeđivali mesto zločina.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ НЕЂЕЉКУ ЂУРОВИЋУ: Оптужени тврди да му је полиција рекла да треба да се слика са ножем

Foto: Instagram

Na suđenju je ponovo bilo reči o nožu, jer se sumnje da je tim predmetom izvršeno krivično delo.

Dok su policajci tvrdili da ih je Đurović odveo do mesta gde je bacio nož, on je tvrdio da su mu rekli da treba da se slika sa nožem.

Đurović je postavljajući im pitanja potvrdio da je imao kontakt sa nožem, jer je morao da skloni sneg sa njega prilikom fotografisanja, a policijaci su ostali pri navodima da on nije bio u kontaktu sa nožem, na kojem su inače, prema nalazima veštaka, pronađeni njegovi biološki tragovi, kao i ubijenog mladića.

Sledeće suđenje zakazano je za 1. februara, kada je planirano saslušanje veštaka.

Đurović je u februaru na početku suđenja negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru na smrt izbo nožem Mileusnića.

Uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina.

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)