ŠEST STROGIH PRAVILA MIKINE ŠKOLE: Ako bi ga dete slagalo, moralo je da uradi ovo

Novosti online

18. 01. 2021. u 09:47

ШЕСТ СТРОГИХ ПРАВИЛА МИКИНЕ ШКОЛЕ: Ако би га дете слагало, морало је да уради ово

Foto: Printskrin

POZNATI srpski reditelj i učitelj glume Mika Aleksić priveden je zbog optužbi glumice Milene Radulović da ju je silovao dok je bila maloletna, a Milena je za domaće medije ispričala kako je izgledao boravak u njegovoj školi glume.

A u Mikinu školu glume išli su mnogi koji danas u glumi nešto znače. Generacije dece su sledile njegova pravila!

Pravila su bila surova i bilo ih je šest, a deca su dobijala “uvijene” pretnje ako progovore roditeljima šta se u školi događa.

Prvo pravilo je bilo, kaže Milena, “blago niščima duhom, njihovo je carsko nebesko”. Drugo, “ne ljutim se ja što vi mene lažete, nego što vi mislite da ja vama verujem”. Kada bi ga neko slagao, dobijao je zadatak da 1.500 ili 2.000 puta napiše u svesku to prekršeno pravilo.

Treće pravilo je bilo “u grupi nema samoupravljanja, samo Mika upravlja”, četvrto “u grupi nema zaljubljivanja, jer to kvari prijateljstvo”, a peto “u grupi se navija za OFK Beograd”. Šesto pravilo se odnosilo na kašnjenje. “Niko se u gaće nije usr’o što mu je nužnik daleko, no što je kasno krenuo”, govorio je Aleksić, kako kaže Milena Radulović.

Možda i najneobičnija stvar bilo je Aleksićevo svojevrsno “poništavanje” roditelja i njihove uloge u životima dece koja su pohađala njegove časove.

– Roditelji nisu smeli da budu prisutni, niti je Mika komunicirao s njima. Da li na osnovu toga odakle su, ili zbog zanimanja, uvek je postojalo nešto čime bi ponižavao roditelje u razgovoru sa njihovom decom. Dešavalo se da je to nekima smetalo, pa su napuštali grupu. Mika je za njih govorio da su lenji i slabi – priča Milena Radulović.

Policija i tužilaštvo će ukrstiti izjave svih pet devojaka kako bi uvrdili šema funkcionisanja glumačke škole Mike Aleksića. Nekada, primera radi, nije izgledalo sumnjivo što Mika Aleksić nije želeo da ima ikakav kontakt s roditeljima polaznika. Sada to izgleda drugačije.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)