ZAVRŠENO VEŠTAČENJE: Posle 14 dana otkriveni novi detalji o smrti osmoro tinejdžera

O. M.

01. 01. 2021. u 12:20

NALAZ veštačenja krvi osmoro stradalih tinejdžera iz Posušja pokazao je da je uzrok smrti svih bilo trovanje ugljen-monoksidom, saopštio je Josip Aničić tužilac Zapadnohercegovačkog kantona.

ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ: После 14 дана откривени нови детаљи о смрти осморо тинејџера

Foto: Printscreen

- Kod svih osmoro nastradalih veštačenjem je utvrđena smrtonosna koncentracija ugljen-monoksida u krvi - rekao je Aničić.

Tužilaštvo ZHK još čeka nalaz veštaka protivpozarne zaštite i zaštite na radu koji je bio na mestu događaja, a koji bi trebao da utvrdi način na koji došlo do ulaska izduvnog gasa u prostoriju u kooj su tinejdžeri boravili.

- Veštak je uzeo sve potrebne mere agregata i kuće, zapisnik sa uviđaja i fotodokumentaciju i na osnovu toga će obaviti veštačenje i utvrditi da li je ugljen-monoksid, s obzirom na raspored u kući i poziciju agregata, mogao doći u prostoriju u kojoj su stradali boravili - rekao je Aničić za agenciju Fena.

Prema nezvaničnim informacijama agregat, koji se koristi za proizvodnju struje, nalazio se u ostavi na kojoj je mali prozor bio otvoren na kipu, jer je kroz njega bio provučen kabal kojim je struja bila sprovedena do prostorije u kojoj su se tinejdžeri nalazili.

Nezapamćena tragedija dogodila se 1. januara u vikendici u mestu Tribistovo kod Posušja, gde su tinejdžeri dočekivali Novu godinu. Na proslavi je bilo više tinejdžera, a nekolicina je spavala u drugoj kući, dok je jedan mladić izbegao tragediju jer je nije ostao da prespava u vikendici budući da je ujutro morao da ide na posao.

Stradali su 19-godišnjaci iz Posušja Mirela Rezo, Žana Pavković i Marija Pavković iz Vrpolja, Mia Soldo iz Sutine, Ivan Miličević i Stipe Romić iz Poklečana, Stipe Pavković iz Vrpolja i Stjepan Jukić iz Batina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju