UKLET SVRLJIŠKI KRAJ? Bora je treći penzioner ubijen poslednjih godina, policija otkrila i moguć motiv zločina! (FOTO)

J. ĆOSIN

26. 12. 2020. u 08:05

RADIO sam 18 godina sa njim u kožari. Bora se nikada nije nikome zamerao.

УКЛЕТ СВРЉИШКИ КРАЈ? Бора је трећи пензионер убијен последњих година, полиција открила и могућ мотив злочина! (ФОТО)

Foto: Printskrin i J. Ćosin

Otac mu je umro lane, a žena 2018. Živeo je svoj život ovde u Lalincu, kupio je dobar auto, radio je oko kuće. Neposredno pre ubistva prodao je kuću u Svrljigu, kao i dve njive. U poslednje vreme posećivala ga je samo jedna prijateljica iz Knjaževca. Ona je, valjda, i obavestila policiju da se Bora ne javlja na telefon, nakon čega su istražitelji u kući zatekli stravičan prizor.

Ovako, za "Novosti", priča Bora Marković iz sela Lalinac kod Svrljiga o svom komšiji Borisavu Kostiću (76), čije je beživotno telo, sa ranom od noža na vratu, pronađeno 22. decembra u njegovoj kući. Prema novim informacijama, obdukcija je pokazala da je reč o ubistvu, pa je pokrenuta istraga. Zasad nema informacija o tome da li je iz njegovog doma odnet novac, ali je očigledno da su se sumnje komšija, posle prvih nalaza iz istrage, da je reč o samoubistvu - pokazale opravdanim.

Kostić je nađen u zaključanoj sobi svoje kuće sa ranom na vratu i nožem u ruci, što je u prvi mah ukazivalo na suicid, ali je posle obdukcije došlo do obrta u ovom slučaju.

- Pa, ko sebi može da prereže vrat i da mu nož ostane u ruci? - pita se Borin imenjak i prvi komšija.

Foto: J. Ćosin

Komšija Bora Marković

Kako saznajemo, nesrećni čovek bolovao je od leukemije, a obdukcioni nalaz je pokazao da su rane po Kostićevom telu nastale u samoodbrani.

- Povrede na rukama ukazuju da je preminuli pokušavao da se odbrani od napadača - kaže naš izvor blizak istrazi. - Policija je nakon novih saznanja nastavila uviđaj u kući žrtve, tražeći lampama sa ultravioletnom svetlošću mrlje od krvi kako bi sastavili mozaik ubistva.

TRI ZLOČINA U ISTOM KRAJU

BORISAV Kostić je treći penzioner iz svrljiškog kraja koji je u poslednjih pet godina nastradao na ovakav način, a motiv, kao i u prethodna dva slučaja, može da bude i koristoljublje. U istom kraju, iza Lalinca, u selu Galibabinac, pre pet godina ubijen je i opljačkan Momčilo Simonović. Policija je tada uhapsila njegovu prijateljicu iz Svrljiga Lidiju Stejković, kao saučesnika, a posle dve godine suđenja, ona je osuđena na dve i po godine zatvora zbog neprijavljivanja krivičnog dela. Na sličan način stradao je penzioner Vukadin Božinović, iz sela Merdželat, kojeg su razbojnici ubili sekirom i ukrali mu 500.000 dinara. U oba slučaja ubice nikada nisu nađene.

Borisav je sahranjen juče na seoskom groblju u Lalincu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)