PRITVOR "PANTERIMA" I JUVELIRIMA: Pokrenuta istraga osumnjičenih za krađu skupocenih satova u Diseldorfu

E. H.

24. 12. 2020. u 22:35

NEBOJŠI Bojoviću i Nebojši Strugaru, poznatim juvelirima i trgovcima ručnih satova, odlukom sudije za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu određen je pritvor do 30 dana, zbog sumnje da su umešani u krađu satova iz zlatare Breguet u Diseldorfu, 14. decembra.

ПРИТВОР ПАНТЕРИМА И ЈУВЕЛИРИМА: Покренута истрага осумњичених за крађу скупоцених сатова у Диселдорфу

Taktika zaletanja u izlog korišćena je i ranije / Foto AP

 Pritvor je određen i Valjevcu S. Š. i Beograđaninu A. J., koji su, kako se tvrdi, sa zasad nepoznatom osobom, izvršili pljačku.

Prema tvrdnjama Tužilaštva za organizovani kriminal, vođa grupe je Strugar, koji je po dogovoru sa Bojovićem organizovao S. Š. i A. J., pripadnike grupe "Pink panteri", koji su nakon dobijenog zadatka otputovali za Nemačku. U zlataru su, kako su nakon pljačke objavili tamošnji mediji, uleteli kolima u izlog. Koristeći haos koji je nastao, pokupili su 41 ručni sat, kao i narukvicu iste marke - Breguet, vrednosti oko tri miliona evra i pobegli skuterima, koje su parkirali u obližnjoj ulici.

U istrazi, koju je pokrenulo TOK, veliku pomoć pružiće nemački pravosudni organi, koji treba da dostave svu dokumentaciju i dokaze prikupljene posle razbojništva. Ispitaće se i da li su satovi koji su pronađeni kod Strugara i Bojovića ukradeni u Diseldorfu.

Jedan od zadataka istražitelja, kako nezvanično saznajemo, biće i da se utvrdi da li su ova dvojica zlatara, popularnih među srpskom estradom, sportistima, ali i nekih političara, do dragocenosti dolazili angažujući "pantere" da za njih pljačkaju juvelirnice po svetu, kao i da li su neki komadi nakita i satova unapred "naručivani".

JEDAN I NA RUCI

PRILIKOM pretresa Strugarovog stana, policija je, kako je saopšteno, pronašla 33 časovnika marke Breguet i zlatnu narukvicu, dok je on na ruci imao jedan sat iste firme. Od Bojovića je policija oduzela sedam satova, koje je ovome, kako se tvrdi, dao Strugar, kako bi ih preprodao.

Po svoj prilici, na tapetu će se naći i njihove mušterije, jer treba ustanoviti da li je nakit koji su kupili ili dobili na poklon od ove dvojice ukraden ili legalno nabavljen.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba