MEŠTANI KALUĐERICE O OSUMNJIČENOM SVEŠTENIKU: Gledao je i druge žene, neprimerno ih dodirivao

Novosti online

24. 12. 2020. u 21:06

OTKAKO se Kaluđericom pronela vest da je njihov bivši sveštenik Z.M. (59) uhapšen zbog sumnje da je obljubio maloletnicu koja je ostala u drugom stanju, a zatim je i proganjao tri godine, meštani ovog naselja su u šoku, ali dodaju da nisu iznađeni da je upravo on u centru ovakvog skandala jer o njemu nemaju mnogo lepog da kažu.

МЕШТАНИ КАЛУЂЕРИЦЕ О ОСУМЊИЧЕНОМ СВЕШТЕНИКУ: Гледао је и друге жене, непримерно их додиривао

Ilustracija Foto: D. N.

Raščinjenom svešteniku crkve “Svetog Joakima i Ane” Z.M. juče stavljene lisice na ruke, ali početak ovog najblaže rečeno bizarnog slučaja, datira još od pre nekoliko godina. On je svoju žrtvu, tada petnaestogodišnju devojčicu, primetio kada je 2017. godine počela da dolazi kod njega da se ispovedi.

Reporteri su u razgovoru sa komšijama iz Kaluđerice, kojima je mahom pred pravoslavne praznike dolazio da osvešta kuću i vodicu, saznali da je ovaj sveštenik u njihovo naselje došao po kazni.

– On je inače iz centra grada, tamo je negde kod crkve Svetog Marka, kod Tašmajdana. Ne znam zbog čega, ali koliko smo čuli našu parohiju je dobio po kazni i nije bio baš zadovoljan time. Umeo je da se žali kako mu komšije ne daju dovoljno para za sveštanje vodice, a ovde ima dosta onih koji skromno žive. Zamislite tog popa koji bez trunke srama može da vam tako traži novac, i to ne jednom! – priča jedan meštanin, dodajući da ga ne čudi da su ga raščinili iz SPC.

Dok pojedini pričaju da je reč o naizgled normalnom čoveku za kog se tako nešto ne bi moglo nikada pomisliti, premda sa njim nisu imali bliži kontakt osim usputnog, drugi tvrde da su i sami imali neprijatnosti sa njim.

Jedna žena, koja je novinare zamolila da joj ne otkrivamo identitet, ispričala je da se po naselju zna da je on bio “otvoreniji” prema ženama.

– Jednom prilikom me je dodirnuo neprimereno i prvo sam pomislila da sam umislila i da je posredi slučajni pokret, a onda sam to ispričala jednoj prijateljici koja mi je rekla da joj je u njenoj kući, dok je tu bio i njen suprug, pop rukama napravio pokret simulirajući seksualni odnos! Užas, šta da vam kažem! Umeo je vrlo otvoreno da odmerava žene i da im pilji i grudi, a nije birao ni vreme ni mesto – priča ova žena.

Jedna mlađa meštanka, koja je sa sveštenikovom žrtvom pohađala osnovnu školu, kaže da odranije zna priču da su maloletnica i on u ljubavnoj vezi.

– Priča se ovde po Kaluđerici da mu je nedavno napravila scenu na jednoj sahrani, pošto ga je navodno videla sa nekom ženom. O njihovoj vezi se govorkalo, ali niko o tome nije pričao javno – priča žrtvina poznanica.

Progonio je godinama, pa je obljubio?

Sveštenik Z.M., kako se saznaje, se devojčici približio kada je dolazila kod njega na ispovest. Tokom 2018, uporno je manipulacijama pokušavao da zasnuje emotivni seksualni odnos sa njom, ali mu to tada nije uspeo. Međutim, tokom vršenja službe i obilaska parohije 2019. godine, bludni sveštenik je došao do kuće u kojoj devojčica živi. Nažalost, u tom trenutku maloletnica je bila sama u domu i bludni sveštenik je iskoristio situaciju i inicirao seksualni odnos sa maloletnicom koju je tada deflorisao.

Maloletnica i on su nastavili vezu, a ona je posle nekoliko meseci ostala u drugom stanju. Nakon što je prekinula trudnoću, sveštenik je nastavio da je proganja i uznemirava. U martu 2020. njegova opsesija je dostigla tolike razmere da je i fizički nasrnuo na nju i povredio je.

On se na današnjem saslušanju kod tužioca branio ćutanjem, a protiv njega su podnete dve krivične prijave – za obljubu zloupotrebom položaja i proganjanje!

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri