OSUĐEN NA ŠEST GODINA ZATVORA: Pokušao da siluje devojku, pa je opljačkao

J.Ć.

18. 12. 2020. u 15:16

VIŠI sud u Nišu osudio je na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina i tri meseca Nenada P. (26) iz Dimitrovgrada zbog silovanja bivše devojke T. J. (30) iz Pirota u maju prošle godine.

ОСУЂЕН НА ШЕСТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Покушао да силује девојку, па је опљачкао

Foto: J.Ć.

 On je nesrećnu devojku kobne noći na silu izvukao iz kafića, tukao je, čupao, i odvukao u neki sokak i silovao je. Kako je ustanovljeno, motiv za ovaj stravičan napad bio je ljubomora mladića koji nije mogao da preboli to što je ostavljen.

- N.P. je oglašen krivim za krivično delo nasilničko ponašanje iz člana 344. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom silovanje iz člana 178. stav 1 KZ, pa mu je za krivično delo silovanje utvrđena kazna zatvora u trajanju od pet godina, a za krivično delo nasilničko ponašanje kazna zatvora u trajanju od šest meseci, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i tri meseca. Istom odlukom, oslobođen je optužbe da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 5. u vezi stava 1 KZ – saopštila je Irena Gušić, portparol niškog Višeg suda.

Navode krivične prijave o silovanju potvrdili su i rezultati sudskomedicinskog veštačenja, koji su bili ključni dokazi u ovom slučaju.

Viši sud u Nišu je u ovom slučaju postupao po osnovu delegacije nadležnosti jer se mesno nadležni sud izuzeo od suđenja, s obzirom na to da je žrtva u srodstvu sa njihovim službenikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)