PLANIRALI DA ZAJEDNO ODU U SMRT? Ćerka zatekla Dušana (83) i Dušanku (85) u stolicama u koje su seli okrenuti prema kući u Petrovaradinu

Lj. PRERADOVIĆ

16. 12. 2020. u 21:00

NOVOSAĐANIN Dušan J. (83), pucao je u sredu iz pištolja u svoju dve godine stariju suprugu Dušanku, a zatim je ispalio metak sebi u glavu. Dušanka je odmah preminula, a uprkos naporima lekara da spasu život Dušanu, i on je preminuo nešto kasnije.

ПЛАНИРАЛИ ДА ЗАЈЕДНО ОДУ У СМРТ? Ћерка затекла Душана (83) и Душанку (85) у столицама у које су сели окренути према кући у Петроварадину

Foto: N. Karlić

Porodična tragedija dogodila se u sredu oko podne u Petrovaradinu, u dvorištu porodične kuće u Ulici Nova 11, na Trandžamentu, a prema nezvaničnim saznanjima, supružnici su, navodno planirali da ovako, zajedno skončaju život. Svoj naum su ostvarili kada je njihova ćerka jedinica, koja je živela sa njima, poslom otišla do grada. Upravo ona zatekla je užasan prizor kada se vratila kući. Mrtvu majku i oca, koji je još davao znake života, zatekla je u dvorištu iza kuće. Oboje su bili na stolicama, koje su izneli u dvorište.

Ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt žene, dok je Dušan u teškom stanju prevezen u Urgentni centar.

Da su supružnici planirali da zajedno odu u smrt, potvrđuju i njihovi poznanici sa Petrovaradina, kojima je, kako se u sredu moglo čuti, Dušan navodno to i pominjao.

- Dušanka je poslednjih godinu dana bila veoma bolesna. Trpela je velike bolove i to je Dušana mučilo i bilo mu je teško zbog toga - priča nam poznanica bračnog para. - On je govorio da ne može da živi bez nje. Bili su izuzetno vezani jedno za drugo, međusobno pažljivi, svuda su išli zajedno, nisu se razdvajali. Bili su svima primer bračne sloge.

Komšije pretpostljavljaju da je Dušan, koji je i sam u poslednje vreme imao izvesnih zdravstvenih problema, iz kuće izveo suprugu koja se zbog bolesti teško kretala, a onda su seli u stolice i ostvarili ono što su namerili. Zatečeni su, kako saznajemo, okrenuti prema kući.

- Izbegli su devedesetih iz Hrvatske i neko vreme su živeli u kolektivnom smeštaju u Čačku, a onda su nekoliko godina kasnije počeli da prave kuće ovde na Trandžamentu - priča jedan od poznanika ove porodice. - Pretpostavljamo da je oružje iz kojeg je pucao, doneo iz Hrvatske.

RADIO U BAŠTI

DUŠANA su pojedine komšije pre nekoliko dana videle da radi u bašti, u kojoj je provodio mnogo vremena zajedno sa surpugom Dušankom.

- Bili su vredni ljudi, pravi domaćini - kažu komšije potrešene tragedijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega