NJIHOVE PRIČE I SNOVE PREKINUŠE HICI ZLIKOVACA: Ispovest očeva srpskih mladića ubijenih u pećkom kafiću "Panda"

D. ZEČEVIĆ

14. 12. 2020. u 22:17

I TOG 14. decembra 1998. kada su naši sinovi svirepo pobijeni, bio je ponedeljak, baš kao i na ovu bolnu godišnjicu od svirepog zločina.

ЊИХОВЕ ПРИЧЕ И СНОВЕ ПРЕКИНУШЕ ХИЦИ ЗЛИКОВАЦА: Исповест очева српских младића убијених у пећком кафићу Панда

Foto privatna arhiva

Te večeri su dvojica maskiranih i dobro uvežbanih atentatora, naoružanih automatskim puškama, upali u kafić i ubili šestoricu naših mladića. Ivan Obradović (14), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (18), Dragan Trifović (18), Zoran Stanojević (18), učenici Pećke gimnazije "Sveti Sava" i student Ivan Radević (24), svirepo su izrešetani u kafiću "Panda" u Peći.

Sa bolom u glasu, i tugom koja ne prestaje ni posle 22 godine, ovako nam govori Zvonimir Gvozdenović, Vukotin otac, dok prebira po sećanju. I sam je te večeri, priseća se, radio u kafiću nedaleko od mesta masakra.

- Na licu mesta su ubijeni moj Vukota, Dragan i dva Ivana, dok su Zoran i Svetislav preminuli u bolnici u Prištini - priča Zvonimir.

- Moj sin je nastradao samo što je ušao u kafić da se vidi sa drugovima. Verovatno ga je na to navela sudbina.

PREMESTILI TELA

OSMRTNE ostatke četvorice mladića sa pećkog groblja, zbog vandalizma i rušenja nadgrobnih spomenika na Kosmetu, preuzele su njihove porodice i sahranile ih u centranoj Srbiji i Crnoj Gori. Na ovom groblju i dalje počivaju Vukota Gvozdenović i Dragan Trifković.

Ušao je, kaže, sa zadnjeg ulaza i sigurno je i video napadače, ali nažalost nije stigao nikome da kaže ko su bili ubice, koje su maske na glave verovatno stavile na glavu tek ispred kafića.

Foto privatna arhiva

- Iako imam još dva sina, mog Vukotu mi ne može niko zameniti. Živim sa svojom tugom i nadom da će se ubice i nalogodavci za moga života otkriti i kazniti - priča ovaj čovek koji sada živi kao podstanar u Beogradu.

I Ljubomir Ristić, otac nastradalog Svetislava, opominje da ni posle 22 godine nema ni istine o ubistvu srpskih mladića niti imena krivaca.

- Zbunjeni smo zbog različitih i brojnih verzija njihovog ubistva, ali u ime svih porodica moram reći da imamo poverenja u naše tužilaštvo i nadamo se da će istina ugledati svetlost dana - kaže Ljubomir i dodaje da je "Panda" bilo sastajalište mladih jer se nalazio u blizini Gimnazije. Njihove priče, snove i nadanja prekinuli su hici maskiranih zlikovaca.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere