ŠVERC U BUGARSKOJ-ROBIJA U SRBIJI: U Pirotu sporazum o priznanju krivice za šverc 1025 kilograma marihuane

V.Ć.

18. 11. 2020. u 12:04

VIŠE javno tuižilaštvo u Pirotu, postiglo je sporazum o priznanju krivice sa Petrom Bursaćem iz Odžaka, koji je u ovdašnjem Višem sudu osuđen na 9 godina i 6 meseci zatvora, zvog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, odnosno zbog šverca 1025 kilograma presovane marihuane i nedozvoljeni prelazak državne granice.

ШВЕРЦ У БУГАРСКОЈ-РОБИЈА У СРБИЈИ: У Пироту споразум о признању кривице за шверц 1025 килограма марихуане

Foto: V. Ć.

On je , 7.aprila prošle godine, na graničnom prelazu Kalotina, kraj našeg prelaza Gradina, bio za volanom šlepera u kome su bugarska carina i policija otkrili pakete pomenute droge među balama linoleuma koje je vozio za Tursku.

Ispred njegovog vozila, bio je još jedan , po izgledu gotovo identičan već kontrolisan kamion sa našim tablicama, koje je osuđeni uzeo i stavio na svoj kamion, kako bi zbunio carinike.

Foto: V. Ć.

Trik međutim, nije uspeo, pa su carinici i policija odmah uhapsili vozača praznog kamiona, a Bursać je nekako uspeo da pobegne iz Bugarske i vrati se u Srbiju, Nedugo zatim uhapsila ga je naša policija i tako je dospeo do pravosudnih organa, koji su ga procesuirali.

Vozaču drugog kamiona se sudi i susednoj Bugarskoj. Kako su tada saopštile bugarske vlasti, krijumčarenje marihuane otkriveno je uz pomoć metode procene rizika i skenerom koji kontroliše drumske krstarice.

Vrednost zaplenjenog opijata bugarska carina i policija procenile su na oko 6 miliona leva, odnosno 3 miliona evra.

Bugarske vlasti su u više navrata tražile izručenje Bursaća, međutim na kraju je postignut dogovor da mu se sudi u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)