U "MERCEDESU" KRIO MALO BLAGO: Carinici na Batrovcima sprečili šverc više od dva kilograma zlata

V.N.

18. 11. 2020. u 07:15

NA GRANIČNOM prelazu Batrovci carinici su juče, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja više od dva kilograma zlata skrivenog u naslonu za ruke jednog "mercedesa" nemačkih registarskih oznaka.

У МЕРЦЕДЕСУ КРИО МАЛО БЛАГО: Цариници на Батровцима спречили шверц више од два килограма злата

Foto privatna arhiva

Jedini putnik u vozilu bio je nemački državljanin (57) turske nacionalnosti, koji se uputio ka Turskoj. Na pitanje carinika šta ima da prijavi, odgovorio je da sem oko 5.000 evra sa sobom ne nosi ništa. Međutim, carinici su odlučili da ipak detaljno pregledaju automobil. U prostoru, koji služi za smeštaj instalacija za struju, putnik je sakrio dve zlatne poluge od po 1.000 grama, sedam pločica investicionog zlata, tri zlatna dukata, dva srebrnjaka i dve masivne zlatne narukvice.

Nakon što su izvađeni iz naslona za ruke, svi otkriveni predmeti su izmereni na preciznoj vagi, a njihova ukupna težina iznosi 2.194 grama.

Kako su predmeti očigledno namerno bili skriveni kako bi bili prokrijumčareni, putnik je predat u dalju nadležnost policiji koja će protiv njega pokrenuti krivični postupak. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)