KO JE UKAZAO NA NOVE TRAGOVE? Po treći put Apelacioni sud vratio na dopunu optužnicu za masakr kod Jabukovca, opušci nađeni posle 6 meseci

S. M. J. - V. Đ.

30. 10. 2020. u 08:00

APELACIONI sud u Nišu po treći put je Višem javnom tužilaštvu u Negotinu vratio optužnicu protiv Maje Bađikić (26), iz sela Dupljane, koja se teretila da je sa Davorom Pernićem (35), iz Jabukovca, na salašu Velja Vratne u avgustu 2019. ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), uz zahtev da se dopuni istraga.

КО ЈЕ УКАЗАО НА НОВЕ ТРАГОВЕ? По трећи пут Апелациони суд вратио на допуну оптужницу за масакр код Јабуковца, опушци нађени после 6 месеци

Kuća Kazimirovića u Jabukovcu i Maja Bađikić

Apelacioni sud traži od negotinskog tužilaštva da se ustanovi kako su opušci od cigareta, na kojima su biološki tragovi Bađikićeve, nađeni skoro pola godine posle masakra, kao i ko je osoba koja ih je uputila na to mesto, jer prilikom prve pretrage terena ti dokazi nisu bili nađeni. Takođe, traži se i dodatno veštačenje trećeg telefona, čija sadržina dosad nije bila analizirana.

- U toku istrage pronađeno je više desetina opušaka od cigareta i ni na jednom nije bilo mojih tragova - kazala nam je Maja Bađikić. - Tvrdim da na imanju Kazimirovića nikada nisam bila i za to imam alibi, zbog čega je moj branilac i tražio da se protiv mene postupak obustavi.

U VJT kažu da, nakon što je Viši sud već jednom vratio optužnicu, a potom i ukinuo deo kojim se tereti Maja Bađikić, ukoliko Apelacioni sud uvaži njihove argumente, suđenje za ovaj masakr najverovatnije neće biti održano u Negotinu, već u Višem sudu u Zaječaru.

PUCANO IZ DVA ORUŽJA

- PO obrazloženju Višeg suda, naši dokazi su kontradiktorni, iako je nedvosmisleno ustanovljeno da je četvoro ljudi ubijeno hicima iz dva oružja, kao i da su nedaleko od mesta zločina pronađeni opušci, na kojima je pronađen DNK Maje Bađikić - kažu u negotinskom Višem javnom tužilaštvu. - Na ovu odluku žalili smo se Apelacionom sudu u Nišu. Očekujemo da će optužnica biti prihvaćena, baš kao i da će Bađikićeva ponovo biti uhapšena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere