ODLOŽENO ZBOG KORONE: Suđenje Zlatanu Krstiću otkazano zbog testiranja člana sudskog veća

D. Z.

21. 10. 2020. u 11:55

PRED Posebnim odeljenjem za teška krivična dela Osnovnog suda u Prištini juče je za 30. oktobar odložen glavni pretres protiv Zlatana Krstića (na slici) iz Kragujevca, kojeg specijalno kosovsko tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin u selu Nerodimlju kod Uroševca.

ОДЛОЖЕНО ЗБОГ КОРОНЕ: Суђење Златану Крстићу отказано због тестирања члана судског већа

Foto privatna arhiva

Prema rečima advokata Dejana A. Vasića, Krstićevog branioca, suđenje je odloženo zbog testiranja jednog od članova sudskog veća na virus korona.

- Mom branjeniku se duže od šest meseci, zbog situacije sa kovidom 19, odlaže suđenje i produžava pritvor. Iako su razlozi opravdani, zbog čitave situacije, a pogotovu zbog Krstićevog ugroženog zdravlja, sud bi trebalo da razmisli o ukidanju pritvora i zameni ga nekom blažom merom - kaže advokat Vasić.

On ističe da Krstić nije učestvovao u ubistvu četiri člana porodice Nuha u Nerodimlju, za šta se tereti. Krstić, kako kaže, nije bio na Kosovu tokom ratnih dejstava, već u Kragujevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)