NOVOSTI SAZNAJU: Apelacija oborila optužnicu protiv Miloša Miljanovića

S. J. M.

28. 09. 2020. u 21:00

APELACIONI sud u Beogradu ukinuo je rešenje vanpretresnog veća Višeg suda o potvrđivanju optužnice Milošu Miljanoviću (33) iz Herceg Novog za pokušaj teškog ubistva Miloša Nilovića, Vojislava Kostića i Nikole Kovačevića u maju ove godine u bašti kafića na Vračaru.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Апелација оборила оптужницу против Милоша Миљановића

Foto: Printskrin

Kako "Novosti" saznaju, optužnica je vraćena u sud na ponovno odlučivanje. Prema informacijama koje smo dobili, Apelacija je u celosti prihvatila žalbu Miljanovićeve odbrane da nema opravdane sumnje da je reč o pokušaju teškog ubistva i naložilo da se za tu optužbu istraga dopuni ili da se ona odbije.

Drugi deo optužnice, kojim se tereti za nedozvoljeno nošenje oružja nije sporan, jer se na snimku sigurnosnih kamera vidi osoba koja "šeta" maskirana po bašti kafića i u rukama drži automat "uzi".

Kako nam kaže Miljanovićev branilac Nikola Nikolić, optužba za pokušaj teškog ubistva je bila vrlo nategnuta i ne stoji:

HAPŠENjR

POSLE incidenta u kafiću, policija je krenula u potragu za osumnjičenim. Pregledane su sve kamere u okolini i utvrđeno je njegovo kretanje. Sledećeg jutra ušli su u stan u kojem je boravio Miloš Miljanović. Tu su pronađeni sva odeća koju je nosio na snimku i oružje. Na saslušanju u tužilaštvu Miljanović se branio ćutanjem.

- Na video-snimku nadzorne kamere jasno se vidi da Miljanović ni u koga nije uperio oružje. Takođe, za stolom gde su sedeli Nilović, Kostić i Kovačević bile su još dve osobe, pa nije jasno zašto je izdvojeno da je hteo da ubije samo ovu trojicu. Da je u kafiću sedeo neki sudija ili recimo ministar da li bi delo bilo isto kvalifikovano?

Nikolić ukazuje da je u optužnici navedeno da je Miljanović nosio prigušivač, iako je na snimku uočljivo da ga na oružju nema. Ne može se tvrditi ni da je tad u pištolju bilo 16 metaka s obzirom na to da mu je on oduzet tek sledećeg dana.

- Okrivljeni nije preduzeo radnje izvršenja krivičnog dela za koje je optužen i ne postoji opravdana sumnja da je hteo nekoga da ubije - kaže nam advokat Nikolić.

Zanimljivo je da su tokom istrage i trojica navedena kao oštećeni izjavili da su bežali kao i svi drugi, jer su videli čoveka sa pištoljem, da nisu osećali strah za svoj život i da ne veruju da je njih hteo da ubije. Nisu se pridružili ni krivičnom gonjenju Miljanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)