PRESUDA DEJANU GOSTIĆU: Dve godine zatvora zbog nelegalnog nošenja oružja

LJ. P.

18. 09. 2020. u 07:53

DEJAN Gostić (32), rodom iz Doboja sa boravištem u Novom Sadu, osuđen je u četvrtak u Višem sudu u Novom Sadu na dve godine zatvora zbog nelegalnog nošenja oružja, i to pištolja CZ bez vidljivog broja sa sedam metaka kalibra 7,65 milimetara.

ПРЕСУДА ДЕЈАНУ ГОСТИЋУ: Две године затвора због нелегалног ношења оружја

Dejan Gostić


Obrazlažući presudu, sudija Ivana Josifović je kazala da je veće u postupku razmatralo sve dokaze, ali se Gostićeva tvrdnja da je oružje doneo njegov drug nije mogla proveriti jer on nije želeo da otkrije njegov identitet.


Sa druge strane, kako je kazala Josifovićeva, sud je imao iskaz četiri policajca koji su tog 19. novembra 2019. godine dobili dojavu da se u Ulici braće Ribnikar dogodila svađa i da se pominju pretnje oružjem. Sve se dogodilo u pomenutoj ulici kod zgrade sa brojem 15 na silasku prema podzemnim garažama.


Na suđenju, koje je počelo i završeno za dva sata, Gostić, koji se u istrazi branio ćutanjem, kazao je da, dok je njegova nevenčana supruga bila na fakultetu, njega je pozvao drugar i zamolio da mu sačuva pištolj nekoliko dana dok je on na Jahorini sa devojkom, i da je on na to pristao.


- Devojci sam rekao šta sam uradio, pohisterisala je i vikala da oružje odmah iznesem iz stana. Pozvao sam drugara, objasnio mu situaciju i da devojka galami, i da odmah dođe po oružje. Sa Jovanom sam sišao dole, jer je htela da se uveri da sam predao pištolj.
Ispred zgrade su, prema njegovim rečima, nastavili da se raspravljaju, a ubrzo se pojavilo policijsko vozilo, i došla su četiri policajca i uhapsila ga.

OSUĐIVAN 10 PUTA


Dejan Gostić  je, inače, do sada deset puta osuđivan, između ostalog i za krivična dela sa elementima nasilja, a protiv njega je doneta pravosnažna presuda na tri godine zatvora zbog iznude u Bosni i Hercegovini. Dobio je državljanstvo Srbije i nije se vraćao u zavičaj, a nalog da se javi na izdržavanje kazne nije mu uručen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)