ZBOG PREVARE IZA REŠETAKA: U Čačku hapšena dvojica Prijepoljčana

V. I.

16. 09. 2020. u 15:25

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su M. T. (47) i A. T. (43) iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i oštećenje poverilaca.

ЗБОГ ПРЕВАРЕ ИЗА РЕШЕТАКА: У Чачку хапшена двојица Пријепољчана

Foto Depositphotos

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

M. T. se sumnjiči da je kao faktički vlasnik preduzetničke radnje iz Prijepolja, u kojoj je odgovorno lice A. T, nabavio dizel gorivo od jednog preduzeća iz Čačka, kao i da im je za isporučene derivate isplatio samo deo ugovorene sume. Takođe, za M. T. postoji sumnja da je sa jednim preduzećem iz Nove Varoši ugovorio prevoz robe, a da im pritom u potpunosti nije isplatio iznos za tu uslugu.  M. T. i A. T. su, kako se sumnja, da bi izbegli plaćanje ovim preduzećima prodali imovinu radnje, a radnju zatvorili.

Na ovaj način oni su preduzeće iz Čačka oštetili za više od 2,6 miliona dinara, a preduzeće iz Nove Varoši za više od 450.000 dinara i sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u ovom iznosu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)