BUDVANKA KOLIMA USMRTILA MILOŠA I POVREDILA NJEGOVU VERENICU - SADA JE OSLOBOĐENA: Porodice prokomentarisale skandaloznu odluku Tužilaštva

E. V. N.

02. 09. 2020. u 09:02

ODLUKU crnogorskog pravosuđa da odustane od optužnice protiv Emine Adrović (25), kojom joj se na teret stavljalo da je izazvala tragičnu saobraćajnu nesreću na bulevaru u Bečićima u kojoj je u julu 2018. poginuo Miloš Vukomanović (25), a njegova verenica Snežana Rudinac (25) iz Kraljeva teško povređena, ni Miloševa ni Snežanina porodica nisu želele da komentarišu.

БУДВАНКА КОЛИМА УСМРТИЛА МИЛОША И ПОВРЕДИЛА ЊЕГОВУ ВЕРЕНИЦУ - САДА ЈЕ ОСЛОБОЂЕНА: Породице прокоментарисале скандалозну одлуку Тужилаштва

Novosti

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odustalo je od optužnice posle dobijanja poslednjeg nalaza i mišljenja veštaka saobraćajne struke, u kojem se, kako saznajemo, između ostalog, navodi da Adrovićeva nije kriva za udes. Na osnovu odluke tužilaštva, sud je doneo rešenje o obustavi postupka.

Nesreća se dogodila 18. jula 2018, 45 minuta posle ponoći. Tada je objavljeno da je Budvanka Emina Adrović upravljajući automobilom marke "audi", naletela na Vukomanovića, koji je rodom iz Zvečana, i njegovu devojku Snežanu iz Kraljeva. Mladić je zadobio povrede od kojih je ubrzo preminuo, dok je Rudinčeva zadobila povrede glave, grudnog koša i nogu i mesecima je bila u komi. Utvrđeno je da je Adrovićeva vozila 60 kilometara na sat i to na deonici gde je ograničenje 50.

Emina Adrović

U dvorištu porodične kuće Rudinaca u kraljevačkom Vojnom naselju, Snežanina majka Nada juče je reporterima "Novosti" rekla da su upoznati sa skandaloznom odlukom, ali i da je stav porodice da ne daje nikakve izjave za medije.

ADROVIĆEVA NEGIRALA KRIVICU

VEOMA mi je teško, ovo mi je potpuno promenilo život. Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se Snežaninom brzom oporavku. Međutim, ja ne osećam krivicu jer nikako nisam mogla da izbegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad.

Ovako se Emina Adrović branila na početku suđenja u kotorskom Osnovnom sudu sredinom novembra 2018. Ona je kazala da su oštećeni trčali unazad, ali se nisu okretali i da nikako nije mogla da ih izbegne.

- To smo suprug Radovan i ja, uz Snežanino odobravanje, odlučili još kada nas je pre dve godine ova nesreća zadesila. Hvala "Novostima" na objektivnom izveštavanju i svima koji se interesuju. Molim vas da nas razumete - rekla nam je Nada Rudinac.

Na naše pitanje kako je Snežana, Nada je sklopivši ruke odgovorila da je ćerkino stanje stabilno.

- Biće dobro, biće dobro... - tihim glasom i uz još jedno izvinjenje majka Nada nas ispraća iz dvorišta porodične kuće.

Ni u porodici Miloša Vukomanovića juče nisu želeli da komentarišu odluku crnogorskog pravosuđa, uz zahtev da novinari prestanu da ih zovu stalno. Mladić i devojka boravili su u Bečićima kao sezonski radnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela