NAMAMILI IH U ŠPANIJU PA UBILI? Posle Podgoričanina nestao Novosađanin koji se dovodi u vezu sa likvidacijom škaljaraca

Z. USKOKOVIĆ

26. 08. 2020. u 22:29

GLAVNIM akterima dve surove egzekucije pripadnika "škaljarskog klana", u januaru u Atini i u julu na Krfu, gubi se svaki trag.

НАМАМИЛИ ИХ У ШПАНИЈУ ПА УБИЛИ? После Подгоричанина нестао Новосађанин који се доводи у везу са ликвидацијом шкаљараца

Foto: Z. Šimunec

Policija i porodice tragaju za Podgoričaninom S. L., za kog se tvrdi da je "namestio" sve četiri žrtve, ali i za Novosađaninom Lj. L., koji je, prema operativnim podacima, jedan od onih koji su direktno pucali u atinskom restoranu.

Za obojicu, u ovom trenutku, postoje operativni podaci da nisu živi, odnosno da su ubijeni i zakopani na tlu Španije. Navodno, obojica su otišla na Pirinejsko poluostrvo kako bi bila isplaćena za svoj "rad", i više se nijedan nije javio porodici.

Prema saznanjima bezbednosnih službi, Lj. L., rođeni Novosađanin, bio je jedan od četvorice pucača koji su 19. januara ove godine u atinskom restoranu, pred ženama i decom, ispalili smrtonosone hice u jednog od navodnih vođa "škaljaraca" Igora Dedovića i njegovu desnu ruku Stevana Stamatovića. Drugi egzekutor, kako se sumnja, bio je Vranjanac M. P., koji je posle zločina pobegao u Srbiju i gde je osuđen za ubistvo. U toku je identifikacija preostale dvojice.

Grčka policija, koja sa srpskom radi na rasvetljavanju ovog zločina, u Stamatovićevom telefonu je pronašla poruke i fotografije koje je on slao nestalom S. L., sa kojim je bio dobar i u tesnoj vezi. Slične poruke i fotografije smeštaja grčka policija pronašla je i u mobilnom telefonu ubijenog Alana Kožara, koji je sa S. L., takođe, pre smrti, bio u kontaktu. On i njegov prijatelj Užičanin Damir Hadžić, ubijeni su 23. jula na ostrvu Krf, ispred vile u kojoj su odseli.

- Postoji ozbiljna indicija da je S. L. radio za "kavčane", odnosno da je "prodao" svu četvoricu ubijenih - navodi izvor "Novosti" iz bezbednosnih struktura. - Prema nekim informacijama, za to je trebalo da dobije oko milion evra. Toliko mu je obećano za "glavu" Dedovića i Kožara, koji su se sa Stamatovićem i Hadžićem, bavili organizacijom ubistava članova suprotstavljenog "kavačkog klana". U tim situacijama bilo je bitno ko je brži, pa su i cifre za dobre informacije rasle neverovatnom brzinom.

Foto: Z. Šimunec

Restoran u Atini gde su ubijeni Stamatović i Dedović

U ovom trenutku nejasno je koja strana se "pobrinula" da S. L. nestane. Navodno, on je namamljen u Španiju da mu se plati za "tipovanje", ali je tamo nestao. Moguće je da je uklonjen jer je opasan svedok, ali i čovek koji je spreman da promeni stranu i bude izdajnik. Lojalnost se u surovom ratu "škaljaraca" i "kavčana" najviše ceni, ali je i odnela brojne žrtve.

Navodno, na identičan način je nestao i mladi Novosađanin, koji se dovodi u vezu sa pucnjavom u Atini. Informacije govore da se i on uputio u Španiju da bude isplaćen i da mu se tamo izgubio trag. Nema odgovora da li je i on glavom platio učešće u dvostrukoj atinskoj likvidaciji ili su ga uklonili dojučerašnji saradnici.

Po svemu sudeći, ovo je nova faza u krvavom sukobu dva kotorska klana. Pojedini ljudi nestaju bez ikakavog traga, budu ubijeni i zakopani. Prema nekim informacijama ovakva sudbina je zadesila najmanje petoricu mladića iz Srbije i Crne Gore.

 
JOŠ SE TRAGA ZA GOKSIJEM

ZA jednim od navijača Partizana Goranom Veličkovićem Goksijem beogradska policija i dalje traga. Njegov nestanak prijavila je supruga 5. avgusta ove godine, koja je rekla inspektorima da je poslednji put viđen dva dana pre nego što je prijavila nestanak, oko 16.30 sati u Višegradskoj ulici, u centru Beograda.

Foto: Privatna arhiva

Te večeri se nije vratio kući, niti se javljao porodici i prijateljima. Oni su se zabrinuli pošto ni dva dana kasnije nisu mogli da ga dobiju na telefon.

Veličković je javnosti poznat kao vođa navijača Partizana, koji se sa Milošem Radisavljevićem Kimijem povukao sa južne tribine i osnovao novu navijačku grupu "Partizanovci", koja se, u međuvremenu, povukla i sa istočne tribine i privremeno obustavila svoje aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)