BIO MEĐU "ANĐELIMA PAKLA": Srpski Pink Panter uhapšen na plantaži marihuane na Tenerifima

Novosti online

24. 08. 2020. u 13:11

DRŽAVLJANIN Srbije, koji se sumnjiči da je jedan od članova ozloglašene međunarodne kriminalne grupe "Pink panter", uhapšen je na Tenerifima.

БИО МЕЂУ АНЂЕЛИМА ПАКЛА: Српски Пинк Пантер ухапшен на плантажи марихуане на Тенерифима

Foto Depositphotos

Zajedno sa Srbinom uhapšeno je još pet osoba, zbog sumnje da su počinili brojna krivična dela. NJima se na teret stavlja trgovina drogom, pranje novca i iznuda. Uhapšeni su, naime, članovi ozloglašene moto-bande "Anđeli pakla", koji su i ranije dovođeni u vezu sa trgovinom narkoticima.

U akciji policije lisice na ruke su stavljene Srbinu, dvojici Nemaca, kao i državljanima Poljske, Francuske i Španije. Svi privedeni imaju podebeli policijski dosije, ali niko kao Srbin za kojim je raspisana i međunarodna poternica zbog sumnje da je on jedan od članova, a moguće čak i jedan od vođa Pink Pantera, grupe koja je u pljačkama širom sveta pokrala milione.

Srbin je uhvaćen dok je "kontrolisao" kako rastu stabiljke marihuane na jednoj plantaži koju su držali "Anđeli pakla" u gradu Guargačo.

Bajkeri su uhapšeni u akciji specifičnog imena "Vepar-Vulkan", a istraga protiv njih započeta je u septembru prošle godine. Zahvaljujući podršci kolega iz Danske, Francuske i Norveške, policija na Tenerifima ušla je u trag ozloglašenoj bandi čiji članovi se u matičnim zemljama terete i za podvođenje i trgovinu ljudima.

U ovoj akciji zaplenjena je velika količina droge i oružja.

Istraga osumnjičene dovodi u vezu i sa brojnim slučajevima iznude.

- Prikupljeni su podaci koji privedene sumnjiče da su reketirali više ljudi, uglavnom vlasnike bordela i tatto studija - naveo je izvor.

(telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)