SPREČENO KRIJUMČARENJE DRAGOCENOSTI: Pogledajte šta je sve od nakita švercovao bugarski državljanin (FOTO)

E. H.

20. 08. 2020. u 22:35

CARINICI su na prelazu Gradina zaplenili skupocene satove i nakit, koje je iz Srbije u Bugarsku pokušao da prokrijumčari navodni trgovac satovima i antikvitetima.

СПРЕЧЕНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ДРАГОЦЕНОСТИ: Погледајте шта је све од накита шверцовао бугарски држављанин (ФОТО)

Foto: A. Stanković

Prekršaj je otkriven kod bugarskog državljanina, starog 49 godina, koji je na granicu pristigao automobilom BMV. Detaljnim pregledom u njegovoj torbici sa ličnim dokumentima i novcem pronađena su četiri ručna časovnika Chopard, Breguet, Boucheron i Vacheron Constantin Geneve, koji je pozlaćen 18-karatnim zlatom i optočen brilijantima.

U ladici ispred suvozačkog sedišta, carinici su otkrili još jedan muški ručni sat Rolex, takođe sa 18-karatnom pozlatom. Pored toga, pronađena su i dva zlatna prstena, kao i broš i privezak ukrašeni dijamantima i cirkonima, koji bi osim tržišne, mogli imati i antikvitetsku vrednost.

Pošto se sumnja da zaplenjeni satovi i nakit vrede više od 20.000 evra, kako je naveo Bugarin, biće urađeno naknadno veštačenje, radi procene njihove vrednosti. S obzirom na to da procenjena vrednost zaplenjene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka pred sudom biće zadržan i automobil, čime se vrednost prekršaja uvećava na više od 32.000 evra.

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri