LIKVIDACIJA “ŠKALJARACA” NA KRFU: Grčka policija na pragu da rasvetli ubistva Kožara (43) i Hadžića (45), pronađen DNK ubice?

Z. USKOKOVIĆ

31. 07. 2020. u 22:00

SPECIJALIZOVANA ekipa atinskih kriminalističkih inspektora na pragu je da rasvetli dvostruko ubistvo na Krfu, počinjeno 23. jula.

ЛИКВИДАЦИЈА “ШКАЉАРАЦА” НА КРФУ: Грчка полиција на прагу да расветли убиства Кожара (43) и Хаџића (45), пронађен ДНК убице?

Foto: Corfu press

 Tada su likvidirani navodni pripadnici "škaljarskog klana" Alan Kožar iz Bara i Damir Hadžić iz Užica. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, na mestu egzekucije pronađen je biološki trag, iz kog je izvučen DNK profil, za koji se veruje da pripada jednom od dvojice pucača.

Policija sada pokušava da identifikuje ko je ta osoba, čiji je biološki uzorak veštačen, da ga locira i uhapsi. Očekuje se da DNK trag bude istražen i u Interpolovoj bazi podataka, kao i u bazama srpske i crnogorske policije. U okviru istrage, privedeno je, takođe, nekoliko muškaraca za koje se sumnja da bi mogli da imaju informacije o zločinu. Još se ne zna kakv je njihov status i da li su uhapšeni.

SAHRANE

TELA dvojice ubijenih, Alana Kožara (43) i Damira Hadžića (45), dopremljena su iz Grčke u Crnu Goru i Srbiju. Na lokalnom groblju Gusta u Baru danas je u 15 sati ispraćen Kožar, dok se još ne zna kada će i gde biti sahranjen Hadžić.

najverovatnije, oko 14 sati po lokalnom vremenu, ispred vile u kojoj su se Baranin i Užičanin krili. Kod njih su pronađena falsifikovana dokumenta Slovenije, a na ovo grčko ostrvo stigli su, kako se pretpostavlja, dva meseca ranije.

Prethodno, kako je utvrđeno, skrovište im je bilo u turskom letovalištu Antalija, gde su, takođe, iznajmljivali vilu. Uprkos lažnim dokumentima i menjanju skrovišta, ubice su ih pronašle i likvidirale, kao i šest meseci pre toga Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Foto: Privatna arhiva

Alan Kožar

 

Policijska saznanja, na osnovu prikupljenih tragova sa oba lica mesta, na Krfu i grčke prestonice, idu u pravcu da je, po svemu sudeći, četiri likvidacije organizovala ista ekipa, a da su čak i pucači isti.

U oba slučaja je korišćena municija kalibra devet i 7,65 milimetara, ispaljena iz automatskog oružja. Na Krfu je policija pronašla više od 30 čaura ispaljenih metaka, od kojih je većina pogodila mete u glavu i grudi. Pronašao ih je jedan poznanik i obavestio policiju. Ne zna se tačno koliko je prošlo od ubistva do pronalaska tela, ali se sumnja da je taj razmak od najmanje dva sata.

Foto: Privatna arhiva

Damir Hadžić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)