ŽANDARMERIJA SADA DETALJNO PRETRAŽUJE OVO SELO: Potraga za telom ubijene Danke Ilić

Novosti online

04. 04. 2024. u 14:03

ŽANDARMERIJA intenzivno pretražuje polja u selu Luka kod Bora, odakle je osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić (2). U toku je velika akcija pretrage.

ЖАНДАРМЕРИЈА САДА ДЕТАЉНО ПРЕТРАЖУЈЕ ОВО СЕЛО: Потрага за телом убијене Данке Илић

Foto: M.Kolašinac

Policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod” iz Bora Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot, pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Telo devojčice još nije nađeno.

Kako se saznaje, devojčicu su udarili kolima, telo stavili u službeno vozilo i tvrdili da su ga bacili na deponiju. Sumnja se da je devojčica bila živa, a oni pijani.

- Automobil su po dogovoru čistili kiselinom kako bi uklonili krv. Međutim, jedna kapljica je ipak uočena i data na analizu - kaže naš izvor.

Inače, Janković je osumnjičeni da je službenim vozilom „fijat panda”, u Ulici Radomira Putnika, 26. marta ove godine, udario pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom Dragijevićem telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na Starobanjskom putu kod Bora, gde su telo izbacili sa desne strane puta.

Međutim, na deponiji zasad nije pronađeno Dankino telo.

Jankoviću se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a Dragijević pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta, oko 13.52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

- Jankoviću se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu, usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je - navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta, oko 13.45 časova, u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave