STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE DEČAKA: Otkriveno čime su Lav i Martina trovali decu (FOTO/VIDEO)

Lj.P.

14. 03. 2024. u 15:00

Toksikološki nalazi dvojice sinova supružnika Martine P. S. (23) i Lava P. S. (25), koji su izvršili samoubistvo skokom sa solitera u novosadskom naselju Liman 2, pokazali su da je u telima mališana starih godinu i tri godine, osim supstanci koje su pronađene, bilo i etanola koji bi mogao da bude uzrok smrti, a ne neki pesticid.

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ ДЕЧАКА: Откривено чиме су Лав и Мартина тровали децу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija/Tanjug/Ilustracija

Prvi toksikološki rezultati su, kako smo ranije objavili, pokazali da u telima dece postoje određene supstance koje su mogle dovesti do njihove smrti, ali su dodatne analize nastavljene jer nije utvrđeno da li je smrt dece prouzrokovana slučajno ili namerno.

- Ipak, sve supstance su mogle da prouzrokuju smrt, tako da se još veštači koliki je procenat nađen u telima i koliko je mogao štete da nanese deci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana – saznajemo od izvora upoznatog sa istragom koja je još uvek u toku.

Ono što se za sada sigurno zna jeste da deca nisu preminula usled nasilne smrti i da u ovom zločinu nije učestvovalo treće lice, ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali decu ili je to učinio otac, odnosno majka. Na telima dece nije bilo vidljivih povreda, niti krvi.

Pod­se­ti­mo, Ma­ri­na i Lav su 1. marta, ne­što pre 22 ča­sa, sko­či­li sa so­li­te­ra na Bu­le­va­ru ca­ra La­za­ra broj 7 u No­vom Sa­du, da bi po­tom, na­kon što je utvr­đen nji­hov iden­ti­tet, u Pe­tro­va­ra­di­nu u ku­ći u ko­joj su ži­ve­li sa si­no­vi­ma, ro­đe­nim 2020. i 2023. go­di­ne, bila pro­na­đe­na be­ži­vot­na te­la ma­li­ša­na. Usle­dio je uvi­đaj, ko­ji je tra­jao sa­ti­ma, i ko­ji je, upr­kos bo­ga­tom is­ku­stvu no­vo­sad­skih ope­ra­ti­va­ca iz krv­nih de­li­ka­ta, ve­ro­vat­no bio naj­te­ži u ka­ri­je­ri.

Ope­ra­tiv­ci su iz ku­će od­ne­li mo­bil­ne te­le­fo­ne i ra­ču­nar, ka­ko bi utvr­di­li s kim su ko­mu­ni­ci­ra­li i šta su pre­tra­ži­va­li na in­ter­ne­tu.

Zbog spe­ci­fič­no­sti či­ta­vog slu­ča­ja, is­tra­ga se vo­di u ne­ko­li­ko pra­va­ca, a ne is­klju­ču­je se ni mo­guć­nost da je reč o okul­ti­zmu, ima­ju­ći u vi­du da am­bi­jent u ko­jem je ži­ve­la ova po­ro­di­ca uka­zu­je na mo­gu­ću pri­pad­nost ne­kom re­li­gij­skom kul­tu. Pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma, u ku­ći su pro­na­đe­ni egi­pat­ski sim­bo­li, sve­ska i pi­sma ko­ja upu­ću­ju na za­grob­ni ži­vot.

BONUS VIDEO - SAHRANjENA MARTINA I NjENI SINOVI: Majka i dva dečaka počivaju u zajedničkoj grobnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)