PRODUŽEN PRITVOR UROŠU BLAŽIĆU: Masovni ubica iz Mladenovca ostaje iza rešetaka

Tanjug

11. 03. 2024. u 10:03

VIŠI sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu Blažiću, osumnjičenom da je 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР УРОШУ БЛАЖИЋУ: Масовни убица из Младеновца остаје иза решетака

MUP

Pritvor je, pored Uroša, produžen i njegovom ocu Radiši, kao i ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G., rečeno je u tom sudu.

U ovom slučaju Više javno tužilaštvo u Smederevu je podiglo je optužnicu koja je u fazi potvrđivanja.

Na rešenje o potvrđivanju optužnice žalbu je uložio branilac prvooptuženog Uroša Blažića.

Pored njega, tužilaštvo je uložilo žalbu na odluku Višeg suda u Smederevu da razdvoji postupak u odnosu na Gorana G. i Borisa G.   

Viši sud u Smederevu ranije je doneo rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Uroša Blažića i njegovog oca, dok se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na ujaka i dedu Gorana G. i Borisa G. iz Vinjišta, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu, pa će po pravosnažnosti optužnice dostaviti spise predmeta.

Urošu Blažiću optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je Radiša u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komad metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

Goran G. i Boris G. iz Kragujevca optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urošu Blažiću stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, lišio života devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

BONUS VIDEO: SAHRANjENA MARTINA I NjENI SINOVI: Majka i dva dečaka počivaju u zajedničkoj grobnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)