TAŠTU USMRTIO U PRIZEMLJU, A ŽENU NA SPRATU: Svi detalji dvostrukog ubistva kod Beočina, Dragan imao zabranu prilaska (FOTO/VIDEO)

Lj. Preradović/Z. Grumić

19. 02. 2024. u 20:50

DRAGANA Radić (47) i njena majka Nada Četnik (75) iz Rakovca kod Beočina ubijene su u nedelju uveče, 18. februara, a policija je ubrzo posle zločina, uhapsila Branislava R. (48) zbog sumnje da je nožem usmrtio dve žene.

ТАШТУ УСМРТИО У ПРИЗЕМЉУ, А ЖЕНУ НА СПРАТУ: Сви детаљи двоструког убиства код Беочина, Драган имао забрану приласка (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Lj.P.

Krvavi zločin dogodio se u porodičnoj kući u Ulici cara Lazara 56 u naselju Salaksije, u kojoj su živele dve tragično nastradale žene. Nekadašnji Draganin suprug je i pored zabrane prilaska, koja mu je izrečena zbog nasilja u porodici, došao kod nje i njene majke. Iako su u dvorištu tri psa, Dragan je ušao u kuću u kojoj su dve žene živele same.

- Razvalio je ulazna vrata i ušao u prizemlje gde je bila Nada, a zatim, kako se sumnja, na nju nasrnuo i izbo je nožem - saznajemo nezvanično od izvora upoznatog sa zločinom.

- Posle toga se stepenicama popeo na sprat gde je bila Dragana, njegova nekadašnja supruga, pa je i tu razvalio vrata i nožem napao i nju.

Iako teško povređena, Dragana je, kako saznajemo, pokušala da siđe sa sprata i proveri šta joj je sa majkom. Po kući i stepeništu, zatečeni su tragovi krvi.

Osumnjičeni je, navodno, bio pod uticajem alkohola kada je u nedelju uveče oko 20 časova došao u kuću bivše supruge i njene majke, i sam je pozvao policiju, koja ga je tu zatekla, a kod njega i nož. Navodno je najpre odveden u bolnicu na detoksikaciju, a zatim mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. On će sutra biti saslušan u višem javnom tužilaštvuu Novom Sadu.

Foto: Fejsbuk

- Jadne žene nisu mogle da se odbrane od nasilnika, iako je imao zabranu prilaska, došao je u njihovu kuću - kažu komšije, uznemirene zločinom. - Čula sam te večeri da njihovi psi laju, ali nisam obraćala pažnju, jer su znali da se oglašavaju kada neko prođe ulicom. Verovatno je on tada ušao u dvorište. Kada se ubrzo ponovo čulo njihovo lajanje, izašla sam da proverim, i videla policijska vozila pod rotacijom. Znala sam da se nešto dogodilo, ali nisam mogla ni da pomislim da su komšinice ubijene.

Sada pokojna Dragana je, kažu komšije i poznanici, dugo trpela nasilje u braku.

Proveo u zatvoru 22 meseca

BRANISLAV R. je, prema nezvaničnim saznanjima, po pravosnažnoj presudi, u zatvoru proveo dve godine i dva meseca, na koliko je bio osuđen zbog nasilja u porodici, novembra 2020. godine. Tada su mu izrečene hitne mere, a zatim je, kada je presuda postala pravosnažna, iza rešetaka bio od 12. aprila 2021. do januara 2023. godine.

I nekoliko godina ranije, odnosno 2017. je, kako nezvanično saznajemo, imao uslovnu kaznu, takođe zbog nasilja u porodici. Po izlasku iz zatvora živeo je u Novom Sadu.

Osumnjičeni je, vele, bio nasilan prema njoj, tukao je i maltretirao, i ona je to prijavljivala nadležnim službama. Branislav se, navodno, veče pre tragičnog događaja, kod jedne komšinice raspitivao za Draganu, ali je, pošto mu ona ništa nije odgovorila, zvao i njenu majku.

- I majka i ćerka su bile dobre osobe - ističu poznanici nesrećnih žena.

- Nada je bila u penziji, a Dragana je radila, mislim, kao kuvarica ili spremačica u nekoj dečjoj ustanovi. Dragana u braku sa osumnjičenim ima dva sina, stariji je pre izvesnog vremena otišao u Kinu i tamo radi. Mlađi je, kako se sada po naselju priča, od pre nekoliko meseci, navodno, u zatvoru. Ima li u tome istine, ne možemo da tvrdimo.

O osumnjičenom Branislavu R., meštani Rakovca nemaju lepih reči. Kažu da ga znaju po problematičnom ponašanju i da je znao da bude preke naravi kada popije.

BONUS VIDEO - PRIČE IZ HRONIKE: Kako trgovci ljudima vrbuju žrtve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!